[ 80 b3 ] Woda pod dywanikiem kierowcy
Kolczat, Wyciagnac da rade bez zdejmowania deski, lekki problem jest z zalozeniem bo dywan za tunelem idzie tak lekko w gore. Ja zrobilem to tak ze wzialem taki grubszy drewniany kolek, dobijalem wykladzine mlotkiem ,przez ten kolek zeby nic nie uszkodzic w okolicy lewarka zmiany biegow Wszystko weszlo na swoje miejsce i jest okej. Poszukam zaraz zdjecia i zaznacze gdzie uderzalem
Edit: W tych dwoch zaznaczonych miejscach bedziesz mial rogi wykladziny i wlasnie tutaj uderzalem <ok>
Edit: W tych dwoch zaznaczonych miejscach bedziesz mial rogi wykladziny i wlasnie tutaj uderzalem <ok>
Dywan idzie pod tunelem po calosci praktycznie do grodzi i ma kwadratowe wyciecie na lewarek zmiany biegow i reczny. Musisz zdjac caly tunel i za dodatkowymi zegarami masz jeszcze taki stelaz ktory laczy deske rozdzielcza i podloge(lacznie chyba 6-8 srub). Do tego musisz sciagnac platikowe nakladki na progi i pamietaj zeby odkrecic ten plastik ktory jest przy pedale gazu(pod zaslepkami masz srubki) Zeby bylo latwiej to zdjemij sobie jeszcze polke pod kierownica
Edit: Jeszcze musisz odkrecic raczke od otwietania maski(chyba dwie srubki) mi sie przypomnialo...
Edit: Jeszcze musisz odkrecic raczke od otwietania maski(chyba dwie srubki) mi sie przypomnialo...
Ostatnio zmieniony 28 sty 2011, 18:15 przez keczy, łącznie zmieniany 1 raz.
Deski nie musisz ściągać. Wystarczy tunel środkowy między siedzeniami.
Jeśli chodzi o wodę w aucie to miałem ten sam przypadek w poprzedniej Audi 80 B4.
Woda, woda i jeszcze raz woda.
Ściągłem wykładzinę i kolega lał wodę po szybie z każdej strony. Okazał się że woda przecieka na uszczelce. Na drugi dzień pojechałem do gości którzy wprawiają szyby. Wyciągli szybę nałożyli od nowa klej i dali nową uszczelkę za zabieg zapłaciłem 100zł i już problem znikł.
Zrób tak abydruga osoba lała ci wodę po uszczelce wokół szyby nie musi lać pełnym wiadrem tylko małym delikatnym strumieniem.
Ja strzelam że będzie to co u mnie.
Bo z innego miejsca raczej nie. No chyba że coś z blacharką jest nie tak i na łączeniu jest gdzieś rozczepiona w co wątpie.
Jeśli chodzi o wodę w aucie to miałem ten sam przypadek w poprzedniej Audi 80 B4.
Woda, woda i jeszcze raz woda.
Ściągłem wykładzinę i kolega lał wodę po szybie z każdej strony. Okazał się że woda przecieka na uszczelce. Na drugi dzień pojechałem do gości którzy wprawiają szyby. Wyciągli szybę nałożyli od nowa klej i dali nową uszczelkę za zabieg zapłaciłem 100zł i już problem znikł.
Zrób tak abydruga osoba lała ci wodę po uszczelce wokół szyby nie musi lać pełnym wiadrem tylko małym delikatnym strumieniem.
Ja strzelam że będzie to co u mnie.
Bo z innego miejsca raczej nie. No chyba że coś z blacharką jest nie tak i na łączeniu jest gdzieś rozczepiona w co wątpie.
Kanaliki odprowadzajace wode masz pod maska, tutaj kolo skrzynki z bezpiecznikami, jakims drutem przeczysc lub czyms podobnym, z drugiej strony masz taki sam kanalik, jest kolo filtra kabinowego. Sprawdzales czy czasem woda nie leci pod skrzynka z bezpiecznikami? Ja tam mialem na prawde niewielki przeciek bo uszczelka sparciala, kapka silikonu i po sprawie