Witam. Tak jak w temacie. Czy da się włożyć inną żarówkę czy trzeba zmieniać zegarek?
Wyciągnąłem raz cały panel, ale na wierzchu tylko żarówki do obrotomierza, prędkościomierza i kontrolek. Jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat to bardzo proszę o odpowiedź.
[B4 all] Brak podświetlenia w zegarku cyfrowym
- patrykk007
- Forum Audi 80
[B4 all] Brak podświetlenia w zegarku cyfrowym
Ostatnio zmieniony 28 sty 2011, 17:47 przez patrykk007, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- patrykk007
- Forum Audi 80
Nie, żarówka jest na wierzchu na pewno, sam ostatnio ją wymieniałem.
Jeżeli masz żarówki te na śrubokręt płaski to jest prosty test, podłącz tylko żółtą wtyczkę (reszty nie), następnie odchyl zegary abyś je widział z tyłu i załącz światła (podświetlenie), będziesz widział z tyłu, które się palą, a które nie. Jeżeli masz te przykręcane palcami (nie wiem jak je inaczej nazwać), to nie będziesz widział z tyłu czy świecą czy nie - ale może tutaj jest problem, sam myślałem, że to nie są żarówki na początku (te długie takie), bo myślałem że to po prostu jakaś elektronika a to po prostu ta sama żarówka tylko montowana "palcami" <ok>
Dokładniej chodzi (te długie) o te:
![Obrazek]()
Jeżeli masz żarówki te na śrubokręt płaski to jest prosty test, podłącz tylko żółtą wtyczkę (reszty nie), następnie odchyl zegary abyś je widział z tyłu i załącz światła (podświetlenie), będziesz widział z tyłu, które się palą, a które nie. Jeżeli masz te przykręcane palcami (nie wiem jak je inaczej nazwać), to nie będziesz widział z tyłu czy świecą czy nie - ale może tutaj jest problem, sam myślałem, że to nie są żarówki na początku (te długie takie), bo myślałem że to po prostu jakaś elektronika a to po prostu ta sama żarówka tylko montowana "palcami" <ok>
Dokładniej chodzi (te długie) o te:
- patrykk007
- Forum Audi 80