Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0E ABK+LPG] wyciek płynu chłodniczego

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
abes7
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0E ABK+LPG] wyciek płynu chłodniczego

Post autor: abes7 » 29 sty 2011, 13:12

Na zdjęciu zaznaczyłem miejsce z którego prawdopodobnie podcieka płyn, pod zaznaczonym plastikiem jest jakaś okrągła zaślepka pytanie jest takie jak to się nazywa, do czego służy, jak to zdemontować i uszczelnić. Płyn podcieka w zaznaczonym miejscu.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 29 sty 2011, 14:29

brok albo coś w tym stylu. poszukaj na forum, bo było o tym kiedyś.

Awatar użytkownika
malineek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: malineek » 30 sty 2011, 12:26

Kod: Zaznacz cały

brok albo coś w tym stylu.
brok x4 jest z drogiej strony silnika.to jest odpowietrzenie komory silnika i tam nie ma prawa byc plynu chlodniczego.z tego plastiku powinna wychodzic metalowa rurka idaca do odmy.przymocowane jest to na 4 imbusach.po odkreceniu ich mozna go wyciagnac z bloku i znajdziesz tam oring

abes7
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: abes7 » 30 sty 2011, 16:22

W tym miejscu stała ostatnio kropla płynu i co ją wytarłem to znowu się pojawiała - po przemyciu silnika i kilkudziesięciu kilometrach jazdy okazało się że sączył się wyżej a tutaj docierał po tym plastiku. Nie bardzo było widać skąd ucieka płyn bo strzeliła hydro-podstawa silnika i zabryzgała trochą komorę silnika na dole a samo przetarcie nie usunęło wszystkiego. Dzięki za odpowiedź.

simi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: simi » 14 gru 2012, 22:39

brok x4 jest z drogiej strony silnika.to jest odpowietrzenie komory silnika i tam nie ma prawa byc plynu chlodniczego.z tego plastiku powinna wychodzic metalowa rurka idaca do odmy.przymocowane jest to na 4 imbusach.po odkreceniu ich mozna go wyciagnac z bloku i znajdziesz tam oring

Ok ale pod tymi 4 imbusami co sie znajduje jakis uszczelniacz czy podkladka metalowa jak pod pdstawa filtra oleju ?

Awatar użytkownika
Karol_90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Karol_90 » 14 gru 2012, 22:57

Pod "tymi 4 imbusami" znajduje się uszczelka gumowa. Z tego co mi wiadomo to jest dostępna tylko w ASO, szukałem jej ale w żadnym motoryzacyjnym jej nie mieli. Uciekał mi tamtędy olej i po rozebraniu i wyczyszczeniu złożyłem ze starą uszczelką na silikon i narazie jest sucho.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl