[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
no to zorientuj sie przy czujnikach przy silniku , sprawdz czy tam niema przelamanych przewodow szczegolnie tuz przy wsuwkach na czujniki, napisz wogule od kiedy masz ten problem, czy masz prawidlowo ustawiony AC, czy sam go podlaczales, i czy uwazasz ze nie popelniles bledu
.. uff, to chyba wszystko co potrzebne
.. uff, to chyba wszystko co potrzebne
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
zakladalem 3 dni temu, hmm nie wiem jak z ustawieniem ac, z reszta jestem pewny ze nie popełniłem błędów wszystko prawidłowo podłączone kolor do koloru tylko to:
witam to znowu ja , mam problemik jednak z moim ac/bc gdy nie mam włączonego silnika wywala mi błąd oleju (sprawdzanie błędów tylko na zapłonie) na włączonym silniczku wszystko ok czy tak jest czy jednak coś jest nie jest w porządku u mnie... pozdrawiam
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
bylo kilka razydelik pisze:hmm nie wiem jak z ustawieniem ac
https://audi80.pl/b3-b4-8b-ukryte-fu ... t10502.htm
mozna to sprawdzic bez wyjmowania licznika
wcisnij pokretlo od regulacji podswietlenia licznika, trzymajac je wcisniete przekrec kluczyk w stacyjce, powinny sie pokazac dwie cyfry, pierwsza z nich to liczba cylindrow, druga to nr ustawienia AC, wtwoim przypadku powinno sie pokazac 43
jesli jest inaczej to mozesz to ustawienie zmienic rowniez bez wyjmowania licznika, odkrec polke pod kierownica i jak dobrze sie tam rozejrzysz to znajdziesz ten przelacznik na AC
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolega Szara80tkaTDI zaprezentował w innym temacie nieco inny sposób na kontrolę świateł mijania
Ja poszedłem o krok dalej i przerabiając zaprezentowany przez kolegę układ zaprojektowałem moduł kontroli świateł przednich zarówno mijania jak i drogowych oraz dodatkowo świateł przeciwmgłowych <ok> Schemat prezentuje poniżej, bardzo jestem ciekaw, czy ori moduł miał możliwość kontroli świateł drogowych oraz przeciwmgłowych
Ja poszedłem o krok dalej i przerabiając zaprezentowany przez kolegę układ zaprojektowałem moduł kontroli świateł przednich zarówno mijania jak i drogowych oraz dodatkowo świateł przeciwmgłowych <ok> Schemat prezentuje poniżej, bardzo jestem ciekaw, czy ori moduł miał możliwość kontroli świateł drogowych oraz przeciwmgłowych
- karolas123
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego Karolas123, te cewki są nawinięte drutem miedzianym o przekroju 2,5mm2 tak więc nawet lekko ciepłe sie nie zrobią a kontaktronom to wystarczy do zadziałania. 5 zwojów mam na każdym kontaktronie, tylko jeden który jest dużo większy gabarytowo od pozostałych (no jak na złość jeden trafił się inny :evil:) ma nawinięte tym samym drutem 12 zwojów. W ogóle to chyba jednak wykonam układ który testuje tylko światła mijania i przeciwmgielne bo zapomniałem że u mnie są reflektory z 90 w których prócz włókna światła długich w H4 świeci też dodatkowa żarówka w osobnej sekcji reflektora więc w razie zjarania się albo tej żarówki albo włókna długich w H4 AC i tak nie wyświetli mi usterki, bo musiałaby paść jednocześnie żarówka i włókno długich w H4 po tej samej stronie :evil:
- karolas123
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- karolas123
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ori mam tylko na tył, a ten zaprojektowany przeze mnie zadziała tylko dla przodu. Wątpie czy uda sie zmodzić taki moduł elektroniczny samodzielnie, w środku są jakieś rezystory w postaci blaszek, będzie bardzo, bardzo ciężko zmierzyć ich rezystancję oraz zrobić takowe. Postaram sie w tygodniu jednak to foto podesłać.