[1.9 tdi 1z] urwana linka potencjometra gazu
[1.9 tdi 1z] urwana linka potencjometra gazu
Witam postanowiłem założyć nowy temat ponieważ przejrzałem całe forum i nie znalazłem podobnego problemu. Mianowicie urwała mi się linka od potencjometra gazu. Pytanie brzmi następująco czy istnieje możliwość dorobienia tego kawałka linki żeby nie kupować całego urządzenia skoro jest dobre. Jeśli tak to może ktoś wie na terenie lubelskiego robi takie rzeczy Proszę o pomoc urwało sie tuż przy tym plastiku
jak nie znajdziesz to kup kawałek linki podobnego rozmiaru (ale wykonanej z najdrobniejszego drutu) i zrób jak napisałem, końcówki linki w tulejce najlepiej delikatnie przytopić np. migomatem, tylko jak coś to daj ok 5mm dłuższą linkę bo prawdopodobnie jakiś idiota wyciągnął ogranicznik spod pedału gazu (bo niby wtedy lepiej w siedzenie wdusza) tylko nie wiem co mu to dało bo jak był pedał na 100% to po wyjęciu ogranicznika więcej jak 100% nie będzie :roll:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
UKI_XX nie ma się co dziwić ,w końcu nie każdego stać na profesjonalny tiuning :mrgreen: to se chłopak chociaż ogranicznik pedału gazu wyciągnął ,i założę się że jak by go spytać czy to coś dało to by powiedział że tak :mrgreen:UKI_XX pisze: prawdopodobnie jakiś idiota wyciągnął ogranicznik spod pedału gazu (bo niby wtedy lepiej w siedzenie wdusza) tylko nie wiem co mu to dało bo jak był pedał na 100% to po wyjęciu ogranicznika więcej jak 100% nie będzie :roll:
W B4 byly tez na ciegno tak jak tu:
http://allegro.pl/audi-80-b4-1-9-tdi-95 ... 73057.html
http://allegro.pl/audi-80-b4-1-9-tdi-95 ... 73057.html
apropo ogranicznika to był na swoim miejscu.. właśnie udało mi się dorobić kawałek takiej linki poskręcałem jak powinno być i chodzi, zrobiłem podobnie jak powinno być w ori.. linka pochodzi od mojego motocykla K 750 (made in russia) :mrgreen: zobaczymy ale na mój gust to trzeba by deptać nie wiem jak żeby to urwać :mrgreen: najgorszy był tylko dostęp żeby to wszystko wymontować i jeszcze gorzej zamontować ręka pokiereszowana ale czego się nie robi dla MIŁOŚCI. temat uważam chyba do zamknięcia dzięki mobile za porady
- tokarka606
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
no ja jeżdżę do tej pory i jest spoko nie ma to jak ruska linka nie gniotsa, nie łąmiotsa :mrgreen:Pako90 pisze:Ja już ze 6 razy robiłem zastępcze z różnych innych linek i najdłużej co wytrzymała to 6 miechów. Więc wychodzi na to że jednak co oryginał to oryginał.
Dodam tylko że mam automat i może przez kick-down wytrzymują krócej.
Po prostu się ukręcają.