[B4 all] Brak oswietlenia wnetrza po krancówce.
[B4 all] Brak oswietlenia wnetrza po krancówce.
Jakis czas temu przestalo mi dzialac oswietlenie wnetrza po otwarciu drzwi.
Po przelaczeniu przyciskiem lampki na prace ciagla dziala. Same krancówki w drzwiach tez sa sprawne (reaguja na centralke alarmowa). Zaswiecenie sie lampki po zgaszeniu silnika i wyjeciu kluczyka tez dziala, ale po otwarciu drzwi juz nie
Zastanawiam sie czy to nie problem alarmu...
Po przelaczeniu przyciskiem lampki na prace ciagla dziala. Same krancówki w drzwiach tez sa sprawne (reaguja na centralke alarmowa). Zaswiecenie sie lampki po zgaszeniu silnika i wyjeciu kluczyka tez dziala, ale po otwarciu drzwi juz nie
Zastanawiam sie czy to nie problem alarmu...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jesli po otwarciu kazdych dzwi nie dziala to wina raczej pompki centralnegoPI7er pisze:po otwarciu drzwi juz nie
jest tez taka sprawa juz o niej tu pisalem, ze jak sie nie uzywa oswietlenia wnetrza, po otwarciu drzwi, mam na mysli b4 to cos sie tam w tej pomce chrzani i przestaje to dzialac a po jakims czasie sie naprawia, spotkalem sie z tym juz w kilku samochodach narazie tego nie rozbieram, bo po czasie jakims sie naprawia samo, jesli sie zostawi przelacznik lampki w pozycji "drzwi"
byc moze jakis kondensator ma tam zimne luty ...
Podłączę się pod temat. Chyba się nie pogniewasz PI7er, <wodka>. Mam identyczny problem tyle że mi nie działa oświetlenie wnętrza od czasu jak mam to autko. Nie mam alarmu ani centralnego pneumatycznego. Lampa działa po przełączeniu ją w pozycje żeby się zaświeciła ale po otwarciu którychkolwiek drzwi już nie.. Bezpiecznik jest jak najbardziej ok. Od czego powinienem zacząć??
Piszesz tak jakbyś wiedział że napewno ją naprawiłeś.Pompka przelutowana i dalej to samo.
Sygnał masy z krańcówek jest podany na pompkę i wtedy zapala się lampka, jak nie sprawdziłeś czy sygnał się pojawia to dalej możemy wróżyć. Kolejna sprawa, jak nie możesz sprawdzić czy twoja pompka jest sprawna to załatw na chwile taką samą i dowiesz się w czym problem.
A ja ponowie swoje pytanie ponieważ nie udało mi się rozwiązać mojego problemu . Mam identyczny problem tyle że mi nie działa oświetlenie wnętrza od czasu jak mam to autko. Nie mam alarmu ani centralnego pneumatycznego. Lampa działa po przełączeniu ją w pozycje żeby się zaświeciła ale po otwarciu którychkolwiek drzwi już nie.. Bezpiecznik jest jak najbardziej ok. Od czego powinienem zacząć??