[b3] Szorowanie w tylnym kole
[b3] Szorowanie w tylnym kole
Witam
Ostatnio zauwazylem ze przy okolo 50 km/h wydobywa sie dzwiek jakby szorowania co to moze byc ? lozyska ? dzwiek jest chyba gdzies z tylu
Ostatnio zauwazylem ze przy okolo 50 km/h wydobywa sie dzwiek jakby szorowania co to moze byc ? lozyska ? dzwiek jest chyba gdzies z tylu
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 18:58 przez Audi88, łącznie zmieniany 1 raz.
może to okładziny hamulców tak trą :?: jak jedziesz i hamujesz tez pojawia się ten odgłos :?: Spróbuj podczas jazdy (z niewielką prędkością) zaciągać lekko ręczny jeśli odgłos zniknie to znaczy że cosik jest z hamulcami. Łożyska :?: czy ja wiem, przy większych prędkościach też by było je słychać i to by raczej wyło a nie szorowało. No chyba że są już na totalnym wykończeniu i wypadły z nich śruty.
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
Ja bym stawiał na hamulce, łożysko huczy a nie szoruje, z przodu miałem taki odgłos jak mi się klocki kończyły, tez nie wiedziaęł, co to, gdy usłyszałem tarcie metaliczne, okazało się że skończyła się warstwa ścierna i jest tylko okładzina
Zapomniałem dodać, że ja mam z tyłu klocki, nie bębny
Zapomniałem dodać, że ja mam z tyłu klocki, nie bębny
Ostatnio zmieniony 01 lut 2011, 17:29 przez Tauron, łącznie zmieniany 1 raz.
winda pod auto, tył do góry, zakrec kołem i zobacz czy szoruje, potem zaciag delikatnie reczxny i znow zakrec, potem zaciag reczny na ful i swpróbuj przekrecic.
jezeli to nie zdiagnozuje usterki to odkrec koło, zdeemontuj bęben i zobacz co tam w środku "słychac".
stawiam na:
1. syf który sie dostał miedzy okladzine a Bęben
2. brak okładziny na szczekach, stąd to szorowanie.
jezeli to nie zdiagnozuje usterki to odkrec koło, zdeemontuj bęben i zobacz co tam w środku "słychac".
stawiam na:
1. syf który sie dostał miedzy okladzine a Bęben
2. brak okładziny na szczekach, stąd to szorowanie.