[80 ALL] tapicerka drzwi odłazi
[80 ALL] tapicerka drzwi odłazi
Nastąpił dzień gdy tapicerka na boczkach w mojej audi nie wytrzymała próby czasu Odłazi, jest pofalowana.
Na tyle wygląda to tylko brzydko..... z przodu doszło do sytuacji iż przejechałem ręką po materiale, który odszedł, spod spodu wysypała się struchlała gąbka
Na szybko wymiotłem starą gąbkę poprawiłem rozłożenie materiału, brzegi powciskałem śrubokrętem ale to tylko półśrodek Ma być ładnie. :mrgreen:
Ktoś z kolegów poprawiał tapicerkę drzwi ? Jak się do tego zabrać? Trudne to zadanie? Może lepiej jechać do tapicera?
Na tyle wygląda to tylko brzydko..... z przodu doszło do sytuacji iż przejechałem ręką po materiale, który odszedł, spod spodu wysypała się struchlała gąbka
Na szybko wymiotłem starą gąbkę poprawiłem rozłożenie materiału, brzegi powciskałem śrubokrętem ale to tylko półśrodek Ma być ładnie. :mrgreen:
Ktoś z kolegów poprawiał tapicerkę drzwi ? Jak się do tego zabrać? Trudne to zadanie? Może lepiej jechać do tapicera?
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 11:58 przez majekk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Przerabiałem to samo u siebie, materiał ewidentnie do wymiany bo nic z tego nie bedzie Mamy nawet taką sama tapicerkę <ok>
Jest to jak najbardziej do zrobienia ale na parę dni. Ja u siebie zrobiłem z materiału z którego szyją pokrowce na siedzenia, jest w prawie takim samym kolorze
(przypomina polar)
W dziale rezanie i naprawy masz co najmniej dwa tematy co i jak zrobic.
Jest to jak najbardziej do zrobienia ale na parę dni. Ja u siebie zrobiłem z materiału z którego szyją pokrowce na siedzenia, jest w prawie takim samym kolorze
(przypomina polar)
W dziale rezanie i naprawy masz co najmniej dwa tematy co i jak zrobic.
andi77 pisze:Za dużo wody przy czyszczeniu i się odkleiło... wiek audi nie ma w tym przypadku znaczenia :shock:
Ja nie czyściłem. Może kiedyś ktoś czyścił.... ale nie wydaje mi się by ta gąbka od spodu skruszała od wody..... gąbka robi się twarda i kruszeje ze starości.
maniek75 pisze:Przerabiałem to samo u siebie, materiał ewidentnie do wymiany bo nic z tego nie bedzie
Materiał jest dobry, ani nie przetarty, ani nie poniszczony. Problemem jest ta stara gąbka pod spodem, skruszała i materiał się nie ma czego trzymać.
Jeśli sam naprawiałeś to byłbym wdzięczny za poradnik jak się do tego zabrać
nie trzeba czyscic by material odstawal lub sie pofaldowal jak u kolegi na zdieciu.Ja u siebie nigdy nie pralem i nei moczylem niczym tego.Wiek ma duze znaczenie poniewaz audi majace powiedzmy 15 lat widac w jakim stanie jest gabka pod materialem sypie sie ze starosci jak pruchno u mnie podobnie praktycznie material nei trzyma sie gabki na szczescie jeszcze sie nie marszczy tak tylko potrafią konce materialu sie zawinac.Mam juz tak ok roku powciskalem wkretakiem material i jest spokoj przyklejanie tez praktycznie wiele nie pomoglo kupywalem klej w sprayu i nei bardzo chce przylapac pozostaje odjecie materialu lub zmiana na nowy dociecie na wymiar wedlug starego kupno gąbki nowej podkleic material do gabki a puzniej do boczka dzwiandi77 pisze:Za dużo wody przy czyszczeniu i się odkleiło... wiek audi nie ma w tym przypadku znaczenia :shock:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 18:40 przez tomek1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
woda rozpuscila klej co trzymal material, a dodatkowo namoczony sie latwiej rozciagnal. widzilem u handlarzy jak to nieraz ratowali brudne podsufitki i gorzej wyszlo jak bylo
ale wiecie co wole miec taki problem z materialem w 20sto lenim aucie niz co niektorzy w kilkuletnich,
taki problem to nie problem
ale wiecie co wole miec taki problem z materialem w 20sto lenim aucie niz co niektorzy w kilkuletnich,
taki problem to nie problem
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 18:45 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80