[1.9 tdi 1Z B4] - zapala się kontrolka check engine
[1.9 tdi 1Z B4] - zapala się kontrolka check engine
Witam mam taki problem dzis w trasie nagle zapalila mi sie kontrolka check po czym po chwili zgasla, po wylaczeniu silnika i odpaleniu normalnie zgasla po przejechaniu 2-3 km ponownie na chwile sie zapalila poczym zgasla nie wiem czy bylo to zwiazane z nacisnieciem hamulca. godzinie wczesnie wymienilem zarowki pozycyjne i stop na diodowe w tylnych lampach czy moze miec to zwiazek ??
z gory dziekuje za podpowiedz
z gory dziekuje za podpowiedz
Witam, dosc dawno temat byl poruszony, ale ja rowniez wymienilem z tylu swiatla 5/21W ze zwyklych na diodowe, ktore ciagnal o wiele mniej pradu. Mi rowniez czasami zapala sie kontrolka CHECK, po nacisnieciu hamulca gasnie, pewnie dlatego tak sie dzieje, gdyz za malo pradu pobiera zarowka diodowa i komputer odczytuje ja jako spalona. Ale czy to wplywa na cos jeszcze? czy tylko sam blad sam w sobie jest? Bo slyszalem, ze to steruje odcieciem paliwa gdy sie hamuje silnikiem i dodatkowa stopem, wtedy calkowicie odcina paliwo. Nie wiem jak to jest,ale moze ktos cos wie na ten temat?
-
- Forum Audi 80
To samo mam podłączyłem się pod lampy z instalacja do przyczepki po paru km brakuje mi świateł stopu i lewej pozycji oraz dzwoniła ,żonka w tygodniu ,że zapaliła jej się lampka Check. Czyli wiem już ,że instalacja ma bubu ale pytanie czemu nie ma prądu z tyłu w lampach chyba dobrze to podpiąłem?!MolibdynowyGość pisze:U mnie kiedy podłączałem przyczepkę do audi to się zapaliło raz potem zgasło a potem popaliło mi żarówki i swiecilo się cały czas szukałbym przyczyny w żarówkach z tyłu. Ja nie miałem światel stopu.