Słuchajcie, czy ktoś mógłby mi w krótkich żołnierskich słowach powiedzieć jak powinny się zachowywać wentylatory w mojej klimie? Czytałem chyba wszystkie posty odnośnie klimy i dziś 1/2 dnia próbuję dojść do ładu z wiatrakami - najwyraźniej nie włączają się pod wpływem ciśnienia czynnika. Wygląda to u mnie tak i nie wiem czy tak było fabrycznie czy też autko zostało sfuszerowane po lekkim dzwonku którego ewidentnie zaliczyło u poprzedniego właściciela:
Zasadniczo to nie wiem:
-- jak powinny iść kable od czujników na osuszaczu bodajże (co do/od czego ma iść, co czym steruje):
Znam funkcje czujników, nie potrafię ich tylko zlokalizować w realu i połapać się w kablach.
-- kiedy powinien być włączany ten dodatkowy wentylator (po lewej stronie) i z czego ma być zasilany:
-- czy podstawowy wentylator (prawy, strona kierowcy) ma się także w określonych sytuacjach związanych z klimą załączać, czy też wyłącznie termowyłącznikiem płynu chłodzącego (u mnie coś jest podpięte pod przewód termowył. a kable idą wiązką od klimy)
Aktualnie analizuję pilnie schematy klimy ale cieżko to idzie - pomóżcie proszę :mrgreen: