[ b3 2.0 AAD lpg] problem z lpg
[ b3 2.0 AAD lpg] problem z lpg
Witam to jest już mój drugi temat. na pierwszy nikt nie odpowiedział. więc tak mam instalacje 1 generacji i parownik landi. silnik to 2.0 AAD .mój problem polega na tym że auto pali ok na lpg bo na pb rozdzielacz do wymiany i nie pali. a gdy już chodzi na lpg to tylko na wolnych obrotach. jak wciskam gaz chodź by troszke to tak jak by gazu nie dostawał tylko powietrze zasysa. wymieniłem membrany w parowniku bo moje były sztywne już, i dalej to samo. nie mam pojęcia co mu dolega auto już stoi miesiąc. a wcześniej auto chodziło sprawnie, zostawiłem go na 3 godz przychodze zapalam a tu juz lipa. liczę na odpowiedz.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2011, 11:18 przez krzyku92, łącznie zmieniany 2 razy.
Pierwsza sprawa sprawdź szczelność układu , czy nie zasysa gdzieś lewego powietrza . Druga sprawa poczytaj na temat regulacji instalacji LPG 1 generacji . Możesz mieć ustawioną na bardzo ubogo i przy dodawaniu gazu będzie się dławił . Odkręć register na maksa i zobacz czy też się będzie dławił , jeżeli nie to pozostaje regulacja .
szczelność układu dolotowego powietrza jest ok. kręciłem śrubką dawki gazu gdy chodziło auto i to samo regulowałem jeszcze śrubką przy parowniku i też nic jedną i drugą na przemian i też nic. myślałem ze zapowietrzony bo marznął ale go odpowietrzyłem i to samo. wielkie dzięki za zainteresowanie się moim postem.
z tego co czytałem to do wyregulowania każdy robi coś z jakimiś programami. A ja zielony jestem. I wogóle nie wiem czy moja instalacja lpg jest gdzieś podłączona do komputera, czy ma jakąś lambde. A do gazownika mam jakieś 20 do 30km. A na pb mi nie chodzi a na lpg tylko wolne obroty trzyma 1200-1400. Więc chce coś sam skombinować aby tylko dojechać do niego. Szukam coś o tym parowniku landi ale nic sensownego nie piszą.
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
On ma mikser tego typu: http://archi.inosak.org/imgdb/item1414551930_1.htmlczarne audi pisze:Kolego a pokaz fotke gdzie masz zainstalowany mikser od gazu.
- damianek1234561
- Forum Audi 80