sm i policja to banda idiotów,Bibol pisze:Dobrze że nie mogą już czatować ze śmietnikami w krzakach
dziś na giełdzie samochodowej wlepili mi mandat za zaparkowanie na zakazie. Dziwne, że dobre pół roku, jak nie lepiej, nikt się z nich nie doczepiał do tego, że auta parkowały wzdłuż tej drogi, a patrole policyjne, jak i auta policyjne jeździły po giełdzie co tydzień (dziwne - widzą, że ludzie łamią prawo i nie reagowali?) - nie było żadnych mandatów, upomnień, nic z tych rzeczy (a jestem na giełdzie praktycznie w każdą niedzielę).
Teraz jak sm nie ma już tych fotoradarów, to się biorą tam gdzie łatwe pieniądze. Dziś miejsca od groma było, i co jakiś czas napieprzyli mandatów ludziom, ci wyjechali, policja ze strażą wiejską znów wyjechała i po 20 minutach znów wracali, bo przecież inni przyjechali, nie wiedząc o tej "akcji", kasując kolejne osoby.
Szkoda, że nie wlepiali mandatów, jak robili CPN przy giełdzie i był taki natłok aut, że nie można było przejść, co dopiero przejechać autem, ale wtedy to tylko na wycieczkę sobie przyjeżdżali.
Akcja na pokaz, czekam tylko aż na GK napiszą o kolejnej udanej akcji prewencyjnej policji i straży wiejskiej. Istny wyścig szczurów, kto więcej, byleby zyskać uznanie.
sm powinna wlepiać mandaty za psie gówna i pilnować porządku na mieście; i tak od nowego roku widzę, że się kręcą bardziej po mieście, bo fotoradary to już nie ich zabawka.
A policja zawsze jest tam gdzie nie trzeba. Tak zwiększali ilość patroli w mojej okolicy, że jak wcześniej skradziono mi radio w aucie (nie tylko mi), to następnie skradziono mi auto (przy okazji okradając inne).
Polska to państwo policyjne, głosujcie na tą bandę idiotów z po, na pewno będzie lepiej, z tymi ich ustawami.
Już ITD może nas trzepać z byle powodu (niby muszą mieć uzasadnienie - oczywiście uzasadnieniem może być podejrzenie, że nie mamy trójkąta ostrzegawczego w aucie lub gaśnicy). Jak mi Sławek podczas rozmowy powiedział - niedługo karetki pogotowia będą nas kontrolowały.