[1z b4 1.9tdi] pęcherzyki powietrza w przewodach paliwowych
[1z b4 1.9tdi] pęcherzyki powietrza w przewodach paliwowych
witam
W mojej 80 w przewodach paliwowych jest sporo pęcherzyków powietrza, mam problemy z odpalaniem silnika. Wymieniłem wszytki przewody paliwowe które są pod maską ponieważ były juz w złej formie ale to na nic nie pomogło. Gdzie może jeszcze zapowietrzać się układ paliwowy ? Gdzie szukać przyczyny ?
W mojej 80 w przewodach paliwowych jest sporo pęcherzyków powietrza, mam problemy z odpalaniem silnika. Wymieniłem wszytki przewody paliwowe które są pod maską ponieważ były juz w złej formie ale to na nic nie pomogło. Gdzie może jeszcze zapowietrzać się układ paliwowy ? Gdzie szukać przyczyny ?
filtr paliwa dawno wymieniałeś :?: Nie cofa się przypadkiem paliwo spowrotem do baku :?:paczekORT pisze: w przewodach paliwowych jest sporo pęcherzyków powietrza, mam problemy z odpalaniem silnika
U mnie powietrze łapał przez uszkodzony oring na podgrzewaczu paliwa, ; bardzo częsta usterka. Dlatego przy każdej wymianie filtra paliwa powinno sie wymienić ten oring dla świetego spokoju. Sprawdz może u Ciebie też jest ten sam problem. Do wyłapania ewentualnych nieszczelności pomocna, a raczej niezbędna jest pompka tzw "gruszka" dostępna na allegro czy też w sklepach motoryzacyjnych.
Przewody paliwowe pod autem sprawdź lubią zgnić a tu masz temat <szukaj> https://audi80.pl/80-19-tdi-1z-90-km ... t41147.htm
-
- Forum Audi 80
kolego a sprawdzałeś przy baku?czy tam nie pekl wezyk gumowy?a wejdz pod autko i za koleja zobacz weze trzeba eliminowac krok po kroku inaczej nic nie zrobisz sprobuj dokrecic filtr paliwa moze nie jest dokrecony.Ajezeli to wszystko nie pomoze to wez na ostro podepnij od filtra paliwa tam gdzie wlewa sie do filtra ropa banke z ropa wez ze dwa metry wezyka i banke postaw na ziemi obok auta odpal auto i i niech tak popyrka sobie kilka minut i jezeli nadal bierze powietrze to wiesz ze napewno cos przy filtrze a jesli sie uspokoi to problem tkwi od za filtrem az do baku.Mozesz tez nadmiar podlaczyc do banki ale mysle ze nie bedzie potrzeba.pozdrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
u mnie była nieszczelna pompa wtryskowa.co ciekawe nie było nic widać ,nie ciekło paliwo tylko układ się zapowietrzał.wymieniłem wszytko co możliwe i dalej były pęcherzyki.jeśli wszystko wymieniłeś to pewnie będzie tak jak u mnie.najlepiej kup ta gruszkę,napompuj układ i wtedy będziesz wiedział gdzie ci cieknie bo szkoda kasy.kupisz filtr,kupisz nowe opaski i wężyki i już będzie blisko 80zł a gruszka kosztuje 20zł i od razu ci pokaże gdzie masz nieszczelność...