[80 B4 avant] Szerokość felgi
[80 B4 avant] Szerokość felgi
Witam, zabieram się do poszerzenia felg. Niestety muszę to zrobić tak ,aby nie wystawały poza obrys auta (dowód może się przydać jeszcze hehe). I tutaj rodzi się pytanie:
Jaka maksymalnie szerokość felgi spełni wymagania ,że nie wyjdzie poza obrys?
ET felgi jest mi nieznany, ale podejżewam że będzie to standardowe ET37
Obecnie felgi mają 6J szerokości. Myślicie że 8.5J będzie już wystawać?
Oczywiście mowa o stalówkach.
Pozdrawiam.
Jaka maksymalnie szerokość felgi spełni wymagania ,że nie wyjdzie poza obrys?
ET felgi jest mi nieznany, ale podejżewam że będzie to standardowe ET37
Obecnie felgi mają 6J szerokości. Myślicie że 8.5J będzie już wystawać?
Oczywiście mowa o stalówkach.
Pozdrawiam.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
gornik, zzieleniales <:P>
jakos mi nigdy nie mowiles ze nie podoba Ci sie u mnie komplet kół :mrgreen:
nie sluchaj go, ja z tylu mam 10cali szerokosci ET20 a felga jest przy samym wahaczu belki i wystaje za obrys okolo 22mm, czyli de facto prawie jeden cal, jak zejdziesz 1,5 cala mniej to masz 100% pewnosci ze nie bedzie wystawac, tym bardziej ze masz avanta a tam blotniki sa plytsze... przod? no coz ja mam 8,5 i tez zdek wystaja a jednak wewnatrzna czesc felgi blisko sasiaduje z kolumna mcpersona pomimo posiadania ET13, ogolnie moja opinia na temat calego halasu o ET opiera sie o to ze kazda felga marka i model felgi ma wlasne wyliczane ET, nie wierze w liczniki i pierdy sjerdy, wierze tylko w fakty przymiarki danej felgi na aucie i uznaniu ze pasuje czy nie
jakos mi nigdy nie mowiles ze nie podoba Ci sie u mnie komplet kół :mrgreen:
nie sluchaj go, ja z tylu mam 10cali szerokosci ET20 a felga jest przy samym wahaczu belki i wystaje za obrys okolo 22mm, czyli de facto prawie jeden cal, jak zejdziesz 1,5 cala mniej to masz 100% pewnosci ze nie bedzie wystawac, tym bardziej ze masz avanta a tam blotniki sa plytsze... przod? no coz ja mam 8,5 i tez zdek wystaja a jednak wewnatrzna czesc felgi blisko sasiaduje z kolumna mcpersona pomimo posiadania ET13, ogolnie moja opinia na temat calego halasu o ET opiera sie o to ze kazda felga marka i model felgi ma wlasne wyliczane ET, nie wierze w liczniki i pierdy sjerdy, wierze tylko w fakty przymiarki danej felgi na aucie i uznaniu ze pasuje czy nie
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
tak tez sobie pomyslalem, choc nie wiem czy pamietasz to a8 z moich okolic od Robertasa, gdzie ma rozne szerokosci felg i opon i do dzis smiga bez problemow z torsenem, wystarczy pomierzyc kola i mozna w to sie pobawic ;] co do 4x10J to juz by komicznie wygladalo u mnie, wole aktualny setup i tak mam wycierane blotniki na biezacogornik pisze:zboczenie z jazdy q.
Kojarzę temat, do ogarnięcia z tymi kołami, ale mimo wszystko wolę być pewny iKolczat pisze:tak tez sobie pomyslalem, choc nie wiem czy pamietasz to a8 z moich okolic od Robertasa, gdzie ma rozne szerokosci felg i opon i do dzis smiga bez problemow z torsenem, wystarczy pomierzyc kola i mozna w to sie pobawic ;] co do 4x10J to juz by komicznie wygladalo u mnie, wole aktualny setup i tak mam wycierane blotniki na biezacogornik pisze:zboczenie z jazdy q.
mieć 4x takie samą szerokość koła i 4x identyczne opony. Ja wiem czy by wyglądało
śmiesznie ile masz z przodu cali teraz?