[2.3 20v] problem z wentylatorem
[2.3 20v] problem z wentylatorem
witam. mam pytanie odnośnie wentylatora w silniku 7a. który czujnik odpowiada za jego pracę? wentylator cały czas pracuje.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2011, 19:59 przez wasil_10, łącznie zmieniany 2 razy.
-
OnlineLeo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
słuchaj, bo to pytanie, gdybyś zajrzał wogóle pod maskę, nie miałoby prawa się pojawić!wasil_10 pisze:tylko w którym miejscu on się dokładnie znajduje? w 2.3 20v są 2 chłodnice......
Wybacz, ale tego typu pytania zakrawają o ignorancję....
za pracę wentylatora odpowiada czujnik w chłodnicy, jak już kolega wyżej nadmienił. Należy też ewentualnie przyjrzec się czy nie ma zwarcia na rezystorach wentylatora- sa przykręcone do lewej podłużnicy na takiej blasze, za chłodnicą.
Zaraz, zaraz Panowie.
Cały czas pracuje? Generalnie 7A ma chłodzenie komory silnika. Moja zimą przy mrozach po dłuższej trasie potrafiła się 5 minut chłodzić, latem to już w ogóle to olewałem.
Może masz zwarcie właśnie na tym czujniku. Jest on umieszczony z tyłu głowicy. Jak będzie chodził wentylator to zdejmij wtyczkę, jak się wyłączy to masz prawdopodobną przyczynę.
Cały czas pracuje? Generalnie 7A ma chłodzenie komory silnika. Moja zimą przy mrozach po dłuższej trasie potrafiła się 5 minut chłodzić, latem to już w ogóle to olewałem.
Może masz zwarcie właśnie na tym czujniku. Jest on umieszczony z tyłu głowicy. Jak będzie chodził wentylator to zdejmij wtyczkę, jak się wyłączy to masz prawdopodobną przyczynę.