[b4 1.9TDI 1Z] check ???
-
- Forum Audi 80
[b4 1.9TDI 1Z] check ???
szukalem godzinami ale jednak nie rozumiem tych checkow
u mnie jak przekrece kluczyc mam na dole kwadracik CHECK na gorze trzy ikonki wody hamulca i czegos tam, ale ten pomaranczowy check ciagle swieci , nie gasnie? dlaczego ? nie mam plyni do spryskiwaczy to wiem ??
aha czy majac ten check mala pomaranczowa kontrolke to pokaze mi rezerwe paliwa ? mialem kreske od poziomu paliwa na samym dole prawie tzn w polowie czerwonego wskaznika i nie bylo zadnej ikony rezerwy ... zapali mi sie moze jak wskaznik spadnie jeszcze nizej ??? czy sie nie zapali ?
u mnie jak przekrece kluczyc mam na dole kwadracik CHECK na gorze trzy ikonki wody hamulca i czegos tam, ale ten pomaranczowy check ciagle swieci , nie gasnie? dlaczego ? nie mam plyni do spryskiwaczy to wiem ??
aha czy majac ten check mala pomaranczowa kontrolke to pokaze mi rezerwe paliwa ? mialem kreske od poziomu paliwa na samym dole prawie tzn w polowie czerwonego wskaznika i nie bylo zadnej ikony rezerwy ... zapali mi sie moze jak wskaznik spadnie jeszcze nizej ??? czy sie nie zapali ?
Ostatnio zmieniony 13 sie 2007, 21:54 przez lluukkaasss, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A co może być powodem że żadna z ikon nie wyświetla się w tym czarnym kwadratowym polu pod brzęczkiem nawet po przekręceniu kluczyka???????
Poczym poznać czy jest wogóle zamontowany check??????
[ Dodano: 2007-08-18, 12:24 ]
Może to coś pomorze, widze że kontrolki widoczne w tym temacie: viewtopic.php?t=4785&highlight=kontrolki
są właśnie w tym polu o które mi chodzi, a u mnie te kontrolki zapalaja się ale poniżej obok kontrolki grzania świec i świateł drogowych.
Dodatkowo przy przekręconym zapłonie kontrolka nr.1 to jest jak się nie myle płynu chłodzącego miga.
Czy tak ma być???
Poczym poznać czy jest wogóle zamontowany check??????
[ Dodano: 2007-08-18, 12:24 ]
Może to coś pomorze, widze że kontrolki widoczne w tym temacie: viewtopic.php?t=4785&highlight=kontrolki
są właśnie w tym polu o które mi chodzi, a u mnie te kontrolki zapalaja się ale poniżej obok kontrolki grzania świec i świateł drogowych.
Dodatkowo przy przekręconym zapłonie kontrolka nr.1 to jest jak się nie myle płynu chłodzącego miga.
Czy tak ma być???
- killer0123
- Forum Audi 80
TD i TDi różnią się również pompami wtryskowymi!!!lluukkaasss pisze:a jak odroznic td od tdi nie patrzac na papiery ?
O ile dobrze pamiętam pompa wtryskowa od TDi posiada podłączenie do komputera (ECU) natomiast pompa TD nie posiada tego ma za to w górnej części ma element mechaniczny który steruje jej wydatkiem.