witam mam na imie lukasz od niedawna posiadam audi 80 b3 jn 1.8 moj problem wyglada nastepojaco moja audiczka na pb pali 11 l na 100 km ale na gazie to tragedia przeczytalem mase tematow ale zaden nie jest podobny wiec zaczne
wymienione kable swiece nowy reduktor lovato 1 rok gwarancji u gazownika obiecywal ze bedzie palic 13 po 10 wizytach odposcilem
samo istne ustawienie dalo wynik 11 l lpg na 100 ale przy kolejnym zatankowaniu wyszlo 14 potem 15 i tak zostalo panowie moze jakies pomysly po kolejnej probie ustawienia, spalanie zostalo 15 l i nie da sie zejsc nizej zmieniajac biegi min 2000 /2500 max rpm
[ b3 jn]Problem z lpg
[ b3 jn]Problem z lpg
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 21:01 przez megaman11, łącznie zmieniany 1 raz.
[80 b3 jn] spalanie
Witam po naprawieniu licznika kilometrów troszkę doznałem szoku 100km po warszawie korki,praca w pizzerni efekt 16 litów gazu,czy to aby nie za sowicie? ,a oczywiście zima krótkie odcinki
Re: [80 b3 jn] spalanie
Powinno być ok 2-3 litry LPG mniej. Odpalasz silnik z gazu? Strzela na gazie? Silnik nie zdąży się nagrzać na tych krótkich odcinkach do temp. 90C?wadera pisze:Witam po naprawieniu licznika kilometrów troszkę doznałem szoku 100km po warszawie korki,praca w pizzerni efekt 16 litów gazu,czy to aby nie za sowicie? ,a oczywiście zima krótkie odcinki
Witam odpalam na bezynie a potem dodaje gazu i przełacz sie na gaz nic nie strzela kolega mi mówił żeby wyregulować śrubami jedną obroty na paropwniku ,a drugą na przewodzie
[ Dodano: 2011-02-07, 21:14 ]
witam po moim regulowaniu spalanie na poziomie 13l w miescie jest troche mułowaty ale oszczedny.pozdrawiam, <ok>
[ Dodano: 2011-02-07, 21:14 ]
witam po moim regulowaniu spalanie na poziomie 13l w miescie jest troche mułowaty ale oszczedny.pozdrawiam, <ok>