Witam ma problem jak na moje oko z rozdzielaczem.
Auto: b3 2.0 AAD + lpg
Auto nie ma wogóle wolnych obrotów na pb. Zapalić zapali tylko że musz cały czas trzymać gaz tak aby obroty były nie mniej niż 2000. Ale gdy przestawie troszke blaszkę tą co jest nad filtrem w rozdzielaczu to ma wolne obroty tak 1100 tyle że też musze cały czas trzymać gaz bo jak puszcze to zgaśnie. A i wtedy coś puka tak jak by w przepustnicy. Jak moge sprawdzić czy rozdzielacz dobrze funkcjonuje czy podaje dawkę taką jak ma podawać. I czy ten komputerek sterujący dawką chodzi. I jeszcze jedno pytanie czy ta łopatka co jest na niej okrągła blaszka w rozdzielaczu ma się sama dzwigać pod wpływem zasysanego powietrza? Jak to też można sprawdzić?
[ b3 2.0 AAD lpg] rozdzielacz wtrysków
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Ta klapa zasysana jest podciśnieniem jakie wytwarzają cylindry bez dokładnego ustawienia tej klapy nie ma mowy o poprawnym działaniu układu. Jeśli nie masz szczelnego dolotu to auto będzie wariować gasną i tyle.
Sprawdź czy dolot jest szczelny...
[ Dodano: 2011-02-04, 17:07 ]
N tej blaszce powinna być nalepka która mówi że klapa powinna znajdować się około 1mm +-0,9 nad przełamaniem czyli przejściem otworu walcowego w otwór stożkowy.
Sprawdź czy dolot jest szczelny...
[ Dodano: 2011-02-04, 17:07 ]
N tej blaszce powinna być nalepka która mówi że klapa powinna znajdować się około 1mm +-0,9 nad przełamaniem czyli przejściem otworu walcowego w otwór stożkowy.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
no to ok pastaram sie w jak najszybszym czasie podesłać.
[ Dodano: 2011-02-07, 15:43 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy można jakoś sprawdziś czy wtryski nie są uszkodzone od gazu. Bo teraz czekam na rozdzielacz wtrysków bo moze bede miał załatwiony. Zamieniony. i z tego nie wysyłam narazie filmiku. A w tym czasie chciał bym jakoś sprawdzić te wtryski. wczesniejszy właściciel żadko odpalał na pb. I ten samochód mam od listopada.
[ Dodano: 2011-02-07, 15:43 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy można jakoś sprawdziś czy wtryski nie są uszkodzone od gazu. Bo teraz czekam na rozdzielacz wtrysków bo moze bede miał załatwiony. Zamieniony. i z tego nie wysyłam narazie filmiku. A w tym czasie chciał bym jakoś sprawdzić te wtryski. wczesniejszy właściciel żadko odpalał na pb. I ten samochód mam od listopada.