Pavell, musisz tam zerknąć bo tu nic nie wyczarujemy Może linka się zacina albo co...
Przemo80b3, jak by to były gąbki to by nie leciało ciepłe na szybę... Ale fakt gąbki po tylu latach nie będą już za ciekawe... Ja bym na początku ściągnął cały panel z tymi przyciskami radiem itp... Schowki też pościągał i wtedy patrzył co z linkami itp... Może obejdzie się bez darcia deski...
[B3/B4] pokrętło temperatury nawiewu nie przekręca się max
no pewnie tak skoro mówisz że przy panelu są dobrze a regulacja jest pomieszana, to może ktoś już kiedyś przy tym dłubał i przy tunelach nawiewu źle założył.
[ Dodano: 2011-08-07, 11:08 ]
odgrzeję jeszcze raz kotleta bo znów mam problem z nawiewem, a mianowicie nawet gdy nawiew jest wyłączony to cały czas mi delikatnie dmucha i na dodatek jak ustawię całkiem na zimne powietrze to daje ciepłym normalnie parnik w samochodzie a mamy lato :evil: teraz to już chyba cały panel będzie do wymiany :?:
poradzicie coś :?: bo już nie wiem co z tym zrobic
[ Dodano: 2011-08-07, 11:08 ]
odgrzeję jeszcze raz kotleta bo znów mam problem z nawiewem, a mianowicie nawet gdy nawiew jest wyłączony to cały czas mi delikatnie dmucha i na dodatek jak ustawię całkiem na zimne powietrze to daje ciepłym normalnie parnik w samochodzie a mamy lato :evil: teraz to już chyba cały panel będzie do wymiany :?:
poradzicie coś :?: bo już nie wiem co z tym zrobic
Ostatnio robiłem to u siebie. u mnie problem polegał na tym że pokrętła nawiewu nie mogłem ustawić w pozycji 0 reszta działała . Przyczyną była zgięta linka . Aby to naprawić trzeba rozebrać środkową część deski. Wyjmujesz kratki od nawiewu , wyciągasz pokrętła od panelu sterowania nawiewem (są montowane na "wcisk") pojawią sie 2 srubki trzeba je odkrecic i zdjąć plastik przykrywający to ustrojstwo od sterowania nadmuchem. Jqak już to zrobisz możesz odkręcić 4 śrubu po rogach konsoli i wyciągnąć ją. Możesz też spróbować bez wyciągania konsoli głównej ale wtedy dostęp jest bardzo trudny.wyjmujesz radio i zlokalizuj linke odpowiedzialną za zamknięcie nadmuchu jeśli dobrze pamietam jest to linka z niebieskim przygwizdem. Oceń jej stan i jeśli jest wygięta to ją wyprostuj i powinno być ok. Jak nie pomoże szukaj przyczyny na drugim końcu linki Może tam coś się przycina??