dobra wyszedł drut przy swap'ie rozstawu ale sie naprawi na dniach :oops:
rysunek by mój brat w paint'cie, edit by ja :mrgreen:
stoczyć prawdopodobnie trzeba do 5mm tulejke która wchodzi w środek łożyska i odpowiada za odpowiedni odstęp półosi ale przedobrzyliśmy, bo prawdopodobnie podkładka jest za gruba i abs zaginął....
czy wróci, to zobacze może w przyszłą sobotę jak będzie moc
aha i na rysunku sie machnąłem, bo podkładka ma delikatnie ponad 8mm, nie 7 (ta co wchodzi w łożysko)
udalo mi sie wkoncu zbić wysoką temp, wiec pozwolilem sobie wyjsc do garazu i przykrecic wiszący kierunek od miesiaca...
przy okazji z bagaznika wyjalem jakies pare rzeczy które leżały tam chyba od polowy grudnia - jest jeszcze kilka innych ale to w pozniejszym czasie bo nie ma za duzo co sie chwalic jakimis pierdółkami, bo wiadomo, że wszyscy tylko konkretow chcą
(motul engine clean, autopolitura-bardziej do coupe bo tam lakier lepszy, łącznik stabi, dużo wyższa poduszka na tył niż poprzednia, nowy kpl dolot, oringi/uszczelniacze do okuć i klej, aaa i jeszcze gdzies sie zapodzial woreczek z śrubkami imbusowymi na wpust)
jak zwykle sprawy sie mocno pokomplikowaly bo OC trzeba zaplacic ale to nie było aż tak uciążliwe jak strzał we własne kolano, otóż zbiłem oba wkłady z jednego lusterka w firmowym masterze z '09 i dostepne tylko w aso, kto ogarniety w takich sprawach wie jak drogie są to wymysły w renault, jestem mega zły bo w tym miesiącu total zastój i debet :evil: noooo prawie total stop, bo jakieś nowe serce ma przyjść do q ale to niespodzianka na lato, bo do tego czasu może wskoczy w bude
szuan, zdrowie najważniejsze Fajnie że temperatura puściła to możesz coś podziałać przy wozie No ciekaw jestem coś tam za motorownię upolował Pewnie coś z Te :mrgreen:
chachul i czolek ogromne dzięki za pomoc przy przednim zderzaku, bo była chwila zwątpienia i spalenia całego garażu wraz z limo ze zlosci :evil:
wczoraj zrobilo sie:
- podkladki pod lozyskami w kolach ztoczone i idealnie na srodku czujnikow abs ustawiony wieniec z przegubow
- łącznik stabi
- pospawany na nowo przedni zderzak
- wyczyszczony rozpuchem dolot i przepustnica + zalozony nowy dolot z 94r od ufo z małą modyfikacją + wolne odmy
przygotowane na jutro jak bedzie moc, ochota i wmiare cieplo:
- podwojny ścięty komin by chachul, uszczelka pod kolektor wydechowy(+wiertarka, kilka sztuk wierteł i dodatkowy aku z wiertarki), moze wkoncu zaloze kabel zasilający i nowe klemy do aku w bagazniku ale braki mocy po chorobie nadal siedzą...
minusy z wczoraj:
skrzywiony ori lewarek audi (jesienią wysypała się "żaba" też na tym audi)
coś strzeliło w plecach i nie moge nawet sie wyproscic ale komin i tak w tym tygodniu jeszcze zaloze :mrgreen:
wylał przedni wklad weiteca
zacisniety przewod hamulcowy
w przyszlym tygodniu powinien dotrzec maly dings do srodka
rach ciach, wydech bach! :mrgreen:
pół dnia zajęło dopasowywanie dziada ale zagrało 8-) tym razem kolega zwyrtek pomógł migiem spawnąć mocowania i o.
uszczelka musi poczekac przynajmniej do +7 bo znowu dostalem po tyle w taki ziąb
wczorajsze pierścienie dystansujące jeszcze znalazłem na telefonie.
pzdr.
edit:
pzdr.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 20:21 przez szuan, łącznie zmieniany 1 raz.