Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.6TD] Migajaca kontrolka grzania swiec

adasrogas

Post autor: adasrogas » 07 lut 2011, 14:33

Witam.
Ja mam takie problem ze swiecami. Kupiłem niedawno audi b3 1.6 D i świece elegancko grzaly jakiś tydzień gdy były temperatury ok -10 do zera stopni. Teraz zrobiło cieplej tzn od zera do +10. I świece przestały grzać, kontrolka wogule sie nie zapala, nie słychać przekaźnika. Auto odpala ale troszku kuleje na starcie. chciłabym sprawdzić instalacje tych świec ale nie wiem który bezpiecznik i który przekaźnik za nie odpowiada.
Możecie cos doradzić w tej kwestii?

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 07 lut 2011, 18:42

Sprawdź czy masz czerwono biały gruby przewód podłączony - idzie on od przekaźnika na podszybiu do listwy zasilającej świece. Jest tam też drugi biało czerwony ale chudziutki - od kontrolki świec.

Awatar użytkownika
śmigacz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: śmigacz » 07 lut 2011, 20:51

dziś mi sie to samo zrobilo , nie wiedzialem co jest .Kontrolka po przekreceniu kluczyka świecila sie przez 2 sekundy i zaczeła mrugac i zgasla.Po odpaleniu gdzie ok po 8 sekundach znow zaczela mrugac i gasła. tak jak McCoob pisal na podszybiu jest przekażnik, odkreciłem śrubkę od głównego kabla na przekaźniku przeczyściłem i jest git <ok>

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 09 lut 2011, 18:02

Wyczysc przekaznik (ten grzejnik na podszybiu) jak nie bedzie robic lepiej to trzeba sprawdzic kable tak jak kolega wyzej pisal gruby czerwono bialy i cienki do swiec no i masa cienki czarny. W moim 1.6d kiedys urwal sie ten od masy i wogule grzanie nie robilo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TD”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl