[1,9 1z] mokra podłoga
[1,9 1z] mokra podłoga
Witam dzisiaj dopiero zwróciłem uwage ze pod dywanikami mam mokro i to pod kazdym jednym z tyłu i z przodu i z dwóch stron uzywałem szukajki ale nie znalazłem gdzie jest odpły wody bo moze mam po prostu nie drożny, czytałem ze powinno gdzoes byc miedzy pierwszym a drugim zawiasem drzwiowym ale u mnie nie ma jest zawias gumowe złącze gdzie idą kable potem taka zaslepka a potem drugi zawias, patrzyłem filtr kabinowy jest prawie jak nowy, proszę was o pomoc którędy moze sie dostawac woda ze cała wykładzina podłogowa jest mokra
Najpierw parę pytań :mrgreen: :
1. była wymieniana szyba?
2. przy wymianie/sprawdzaniu f. kabinowego dobrze założyłeś podszybie?
3. sprawdziłeś drożność odpływów które są w błotnikach przednich?
4. czy podczas włączonego nawiewu na szybę czołową powstaje na niej mgiełka?
Na sam początek zdemontuj schowek pasażera i polewaj wodę po szybie czołowej i obserwuj czy gdzieś się tam nie pojawia. Może się dostawać poprzez: źle wstawioną szybę czołową, że zamontowane podszybie- woda wdzierać się może przez obudowę f. kabinowego, poprzez wentylator nadmuchu i do wnętrza pojazdu.
1. była wymieniana szyba?
2. przy wymianie/sprawdzaniu f. kabinowego dobrze założyłeś podszybie?
3. sprawdziłeś drożność odpływów które są w błotnikach przednich?
4. czy podczas włączonego nawiewu na szybę czołową powstaje na niej mgiełka?
Na sam początek zdemontuj schowek pasażera i polewaj wodę po szybie czołowej i obserwuj czy gdzieś się tam nie pojawia. Może się dostawać poprzez: źle wstawioną szybę czołową, że zamontowane podszybie- woda wdzierać się może przez obudowę f. kabinowego, poprzez wentylator nadmuchu i do wnętrza pojazdu.
- darioosh B3/B4
- Forum Audi 80
A może po prostu najprostsza przyczyna;skoro woda jest na całej podłodze to może po prostu pasażerowie nanosili śniegu który w samochodzie się rozpuścił i spłynął pod dywaniki-wycieraczki. Jeździłem na taksówce i to był standard,raz w tygodniu musiałem wybierać wodę szmatą z podłogi mimo trzepania dywaników i ostukiwania nóg przez pasażerów.
Nie doszukujmy się od razu awarii nagrzewnicy.
Nie doszukujmy się od razu awarii nagrzewnicy.
To w takim przypadku powinna też gromadzić Ci się woda na "półeczce" pod kołem kierownicy... a była tam?karczu pisze:zakleiłem tez silikonem linke od otwierania maski
A faktycznie jak pisze kolega wyżej może też to być duża ilość śniegu nanieniesiona przez obuwie (zwłaszcza jak masz welurowe dywaniki).
mokra podłoga
Witam ja zauważyłem wodę z tyłu po prawej stronie wilgotny jest dywanik od strony wejścia do auta ,od bocznej krawędzi listwy,czy to może mieć związek z drzwiami ?
- darioosh B3/B4
- Forum Audi 80