[B3 1Y] Jesienna sesja str.1
remont SB to nie taka tania sprawa. lepiej szukac czegos sprawdzonego w dobrym stanie. bo jak remont tym bardziej dolu to wielu ogarnietych ludzi w temacie 1.6TD pisalo ze wymiana samych pierscieni nic nie daje wiec trzeba nadwymiarowe tloki itd. panewki, do tego glowica do zrobienia i sie robi ladna kasa
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Twoje teorie czasem są naprawde śmieszne. 1,6 Turbo D, to tak prosta i trwała jednostka że jest TAŃSZY od benzyniaków nie tylko pod względem paliwowym, ale też eksploatacyjnym, bo rzadiej się go naprawia. A z tym super dźwiękiem to jest ŻADEN argument, bo nie każdego to bawi, wierz mi kolego, że są tacy co wolą odgłosy pracy Turbo D/TDI.Audi Sport pisze:Ładuj 2.0 16V, a nie się w diesle bawisz Same plusy, bo masz moc, super dźwięk zamiast klekotu no i rzadko kto Cię spyta "Ej, a ile Ci ten dieselek pali ?" Jak nie robisz więcej niż 20kkm rocznie to diesel się nie pyli, bo pod każdym względem jest droższy od benzyny (poza spalaniem oczywiście) i dlatego jest on od tłuczenia kilometrów by się na paliwie zwróciło, a nie lansu do kościoła i zakupy
No to wszedłem sobie na allegro no i przeglądam sobie oświetlenie i patrze komplet Hella Black za 150 zł. Może nie w super jakimś stanie ale wziąłem to zobaczymy co z tego będzie.
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/audi-80-czarna-hella-black-i1440292710.html#gallery