Proszę o poradę ponieważ zabrałem się do wymiany oleju w skrzyni manualnej quattro w audi B4 2,8 v6. Problem mój jest taki że niema z prawej strony skrzyni śruby imbusowej 17mm takiej jaka znajduje się z dołu skrzyni do spuszczania oleju. Zamiast niej występuje torx około t55, a nad nią znajduje się biała zaślepka z dwoma torxami w rozmiarze około t40.
Zabrałem się do mozolnego odkręcania gwiazdki(torxa t55), gdy się korek całkiem wykręcił nie mogłem go wydostać ponieważ zapiera się o łapę skrzyni.
Czy mógł by ktoś mi pomóc, bo nie chciał bym eksperymentować. Może górną zaślepką sie uzupełnia olej, a dolną sprawdza olej, czy jak, czy może muszę lekko zdemontować łapę?
[B4 2,8 AAH Q] korek do uzupełniania oleju w skrzyni quattro
Korek jest z lewej strony skrzyni, obok poloski, od strony przodu auta. Do odkrecenia potrzebny imbus 17.
Do skrzyni 75W90 GL-4 do mostu 75W90 GL-5.
PS-Na jaki klucz macie skust oleju w skrzyni bo ja mam na torxa takiego duzego z M17 ktory na sroku powinien miec otwor bo w korku na srodku wystaje taki dziubek
Do skrzyni 75W90 GL-4 do mostu 75W90 GL-5.
PS-Na jaki klucz macie skust oleju w skrzyni bo ja mam na torxa takiego duzego z M17 ktory na sroku powinien miec otwor bo w korku na srodku wystaje taki dziubek