[B3 1.8 E DZ] biały dym
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 E DZ] biały dym
Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie, co może powodować, że z wydechu wydostaje sie biały dym, normalnie patrząc w lusterko widze białą chmurę.
co sprawdzic ?
Mam pytanie, co może powodować, że z wydechu wydostaje sie biały dym, normalnie patrząc w lusterko widze białą chmurę.
co sprawdzic ?
-
- Forum Audi 80
Może dymić na biało jeżeli płyn chłodniczy przedostaje się do cylindrów (to jedna z możliwych przyczyn). Sprawdź czy nie przybywa Ci oleju na bagnecie i kontroluj poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Tak jak kolega Paweł napisał może być do wymiany uszczelka pod głowicą, w najgorszym przypadku może być pęknięty blok silnika.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Już nie przesadzaj, że blok pęknięty Żeby tak było, to by auto słabo, bądź w ogóle nie jechałoArtisWLN pisze:Może dymić na biało jeżeli płyn chłodniczy przedostaje się do cylindrów (to jedna z możliwych przyczyn). Sprawdź czy nie przybywa Ci oleju na bagnecie i kontroluj poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Tak jak kolega Paweł napisał może być do wymiany uszczelka pod głowicą, w najgorszym przypadku może być pęknięty blok silnika.
-
- Forum Audi 80
Jak u mnie pękł plastikowy kruciec na którym jest przewód i płyn wyciekał było tak samo Jechałem około 100km/h a za mna...chmura białego dymu :shock: Jak sie zatrzymałem to wychodził już spod maski,otworzyłem i zobaczyłem jak płyn tryska po silniku i wszystko paruje.Na postoju dymi z tłumika..? :lol:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
na postoju i podczas jazdy dymi dosc mocnoJak u mnie pękł plastikowy kruciec na którym jest przewód i płyn wyciekał było tak samo Jechałem około 100km/h a za mna...chmura białego dymu Jak sie zatrzymałem to wychodził już spod maski,otworzyłem i zobaczyłem jak płyn tryska po silniku i wszystko paruje.Na postoju dymi z tłumika..?
spadku mocy nie zauważyłem, oleju mi ubywa około 0,5 l na 1000 km, tak jak wczesniej pisałem, że przez króciec zauwazyłem mały wyciek płynu przez to by tak dymiło ?A szczególnie, że płyn z tego króćca może lecieć po rurze, która jest rozgrzana i stąd ten biały dym/para
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Sprawdź w zbironiczku wyrównawczym płynu, sprawdź czy nie ma tam oleju, bądź zapachu spalin.Lingwistyk pisze:na postoju i podczas jazdy dymi dosc mocnoJak u mnie pękł plastikowy kruciec na którym jest przewód i płyn wyciekał było tak samo Jechałem około 100km/h a za mna...chmura białego dymu Jak sie zatrzymałem to wychodził już spod maski,otworzyłem i zobaczyłem jak płyn tryska po silniku i wszystko paruje.Na postoju dymi z tłumika..?
spadku mocy nie zauważyłem, oleju mi ubywa około 0,5 l na 1000 km, tak jak wczesniej pisałem, że przez króciec zauwazyłem mały wyciek płynu przez to by tak dymiło ?A szczególnie, że płyn z tego króćca może lecieć po rurze, która jest rozgrzana i stąd ten biały dym/para
-
- Forum Audi 80