[B4]Woda pod wycieraczka:/
[B4]Woda pod wycieraczka:/
Tak jak w temacie mam strasznie duzo wody pod wycieraczka i to po takim konkretnym deszczu tak duzo ze aż sie przelało na miejsce pasazera do tyłu:( gdzie szukac przecieku?? Tam jest tyle kabli i boje sie ze jakies zwarcie będe miał .Prosze o pomoc
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Na początek sprawdź i ewentualnie uszczelnij miejsce gdzie linka otwarcia maski przechodzi przez blachę na podszybiu pod maską do środka kabiny, to standard. Poza tym możesz też sprawdzić czy nie cieknie w okolicach (pod nią) skrzynki bezpieczników. Drugie potencjalne miejsce przecieku to uszczelka szyby w lewym dolnym rogu, ale stawiam na linkę.
PS. wyrzuć proszę ten obrazek z podpisu, to niesmaczne .
PS. wyrzuć proszę ten obrazek z podpisu, to niesmaczne .
-
- Forum Audi 80
Męczyłem się :evil: z tym samym problemem, ale już po kłopocie .
U mnie ruszała się szyba - jak podał Danek - w lewym dolnym rogu, a lało się od pasażera. Po większym deszczu woda siedziała w środku w takich ilościach że możnaby popływać
Dałem chłopakom od szyb zarobić . Ostatnio u mnie padało(nawet lało) i w kabinie SUSZA :mrgreen:
Sprawdź czy szyba nie ma nigdzie luzów, szczególnie przy rogach.
U mnie ruszała się szyba - jak podał Danek - w lewym dolnym rogu, a lało się od pasażera. Po większym deszczu woda siedziała w środku w takich ilościach że możnaby popływać
Dałem chłopakom od szyb zarobić . Ostatnio u mnie padało(nawet lało) i w kabinie SUSZA :mrgreen:
Sprawdź czy szyba nie ma nigdzie luzów, szczególnie przy rogach.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Bo woda spływa sobie po ściance błotnika/grodzi/lince i co tam ma po drodze, powolutku i zbiera się dopiero na podłodze pod dywanikiem. Możesz jeszcze sprawdzić czy gdzieś pod podłogą nie wypadła zaślepka profilu progu i podłogi, ale to mało prawdopodobne. Jedyna rada, żeby się upewnić to druga osoba ze szlauchem na zewnątrz, Ty w środku ze zdjętą półką przy kierownicy i odsuniętym fotelem i lukasz gdzie kapie.
polecam opcje szukaj poniewaz ten problem byl na forum i juz wielu rozwizało viewtopic.php?t=5151
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
MorajB4, dobrze mówi. Pisalismy o tym wiele razy.Danek, mówi jeszcze lepiej. Szyba przednia to nagminne przecieki w B3, B4. ( oraz linka maski tzn oring ) Ja ja mam tez do ponownego wklejenia, ale póki co zasilikonowalem bo spory to koszt. Też mi ciekło od pasażera, a leciało sobie po blotniku i pozniej po plastiku na słupku przednim i na wykladzinkę. Nie bylo tego prawie widać a zbieralo sie sporo.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80