[80 B4 1.9 TDi Avant] problem regulacja świateł oraz ABS
[80 B4 1.9 TDi Avant] problem regulacja świateł oraz ABS
Witam wszystkich po długich poszukiwaniach mam pytanie na temat potrzebuje schemat najlepiej krok po kroku jak podłączyć regulacje świateł, wyłącznik ABS.
Oczekuje odpowiedzi jak to dziadostwo podłączyć a nie odpowiedzi w rodzaju kup wiązke i podłącz otóż
posiadam
- przełącznik do świateł mijania
- dwa silniczki regulacji
- kable które idą od regulacji świateł pod deskę rozdzielczą
- włącznik ori od ABS-u i wyprowadzone kable ale gdzie je podpiąć to nie mam pojęcia
te dwa kable wchodzą do kostki od wtyczek do silniczków regulacji świateł
jeden kabel sie rozchodzi i pozostaje taki pstryczek ( pytanie gdzie on ma być )
wtyczka jest wam raczej znana
a to moja konsola w której nie swici się jedynie kotrolka od ABS i regulacja świateł
Oczekuje odpowiedzi jak to dziadostwo podłączyć a nie odpowiedzi w rodzaju kup wiązke i podłącz otóż
posiadam
- przełącznik do świateł mijania
- dwa silniczki regulacji
- kable które idą od regulacji świateł pod deskę rozdzielczą
- włącznik ori od ABS-u i wyprowadzone kable ale gdzie je podpiąć to nie mam pojęcia
te dwa kable wchodzą do kostki od wtyczek do silniczków regulacji świateł
jeden kabel sie rozchodzi i pozostaje taki pstryczek ( pytanie gdzie on ma być )
wtyczka jest wam raczej znana
a to moja konsola w której nie swici się jedynie kotrolka od ABS i regulacja świateł
Ostatnio zmieniony 09 lut 2011, 18:25 przez Badyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojtek powiem Ci tak. Osobiście pilnuję tego działu i czytam wszystko co się tu pojawi i wierz mi że na 99% się takiego opisu krok po kroku nie doczekasz. Jest na forum mała grupa ludzi która pomaga i odpisuje w problemach takich jak twój. Tak mnie jak i im już nie chce się w kółko pisać tego samego po kilkanaście razy. Jeżeli zależy Ci na zdobyciu wiedzy na temat elektryki czy innych zagadnień to spokojnie poczytaj sobie tematy z nią związane, natomiast jeżeli liczysz na to że ktoś poda Ci złoty środek na twój problem to niestety się rozczarujesz. Na koniec jeszcze dodam że spędziłem kilkadziesiąt godzin na segregowaniu około 4000 tematów z jednego wora jakim był kiedyś ten dział do ośmiu mniejszych działów, a wszystko po to żebyś łatwiej mógł znaleźć to co Cię interesuje.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
u gory tej strony jest "pliki audi 80" wiec wejdz tam, bo tam znajdziesz taki plik o regulacji elektrycznej swiatel, oraz znajdziesz schematy audi 80, a wsrod nich bedzie cala strona o abs wiec znajdziesz tam opis podlaczenia przycisku ...
nikt tu nie jest cwaniakiem, kazdy szukal, i znalazl, ty tez znajdzieszBadyl pisze:JAk jesteś taki cwany to pokaż
no jak najbardziej kolego masz racje tam tez szukałem i lipa prosze sprawdz
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,79/
spróbuj to pobrać
nie założyłbym tego tematu gdybym znalazł
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,79/
spróbuj to pobrać
nie założyłbym tego tematu gdybym znalazł
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
popatrz tutaj http://chomikuj.pl/KinoManiak_12/Audi+8 ... 114714.pdf sa tam rowniez schematy elektryczne ty pobierz audi 80 - 1992, mozna pobierac bez logowania,
jesli czegos szukasz wpisuj w google i 100% ze znajdziesz
co do dzialu download to trzeba sie tam zalogowc ponownie, a inna sprawa ze tego pliku tam faktycznie niema
jesli czegos szukasz wpisuj w google i 100% ze znajdziesz
co do dzialu download to trzeba sie tam zalogowc ponownie, a inna sprawa ze tego pliku tam faktycznie niema
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 00:22 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
przeciez to to samo zobacz ze jest to jedynie rozgalezienie z jednego pina,Badyl pisze:FUSE#12 seat belt warn IND
fuse - bezpiecznik
sam niemam abs-u ale mysle ze pokolorach kabli bys znalazl w aucie, jest to przekaznik pod kierownicaBadyl pisze: ABS COMB RELAY
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 00:46 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
kurcze no to troche lipa ale za tłumaczenie dzieki poszukam tych kabli
ale relay to jest przekaźnik
agdzie to jest??
pod nogami kierowcy??
ale relay to jest przekaźnik
agdzie to jest??
pod nogami kierowcy??
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 00:53 przez Badyl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80