AUDI80 B4 1.9TD SPRZEDANE, można zamknąć temat
zima to ja nie mam nigdy z nim problemów, gdyż wymieniam filtr paliwa przed zima, akumulator cacy, pali mi lepiej niż niejedna benzyna także pod tym względem nie ma problemu, pali na dotyk nawet przy mrozach -30 i stał na dworze, wsiadłam i cyk klekotał od razu, dodam tylko, że nie miałam takiej sytuacji, żeby mi nie odpalił z powodu zimna
nie pamiętam czy pisałam, ale było honowanie, nowe tłoki, nowe filtry i uszczelki, panewki korbowodowe, tarcza sprzęgła, poduszka pod silnikiem lewa, simeringi, olej no i ładny rachunek na koniec , ale auto jedzie, mam moc i jest super , że w końcu je odzyskałam, ale jeszcze pasek alternatora i cos z walem bo ma bicie i trzeba go przetoczyc, i osłona przegubu, ale tak poza tym jest super, teraz okres dotarcia mam
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie wiem czy źle zrobiła ponieważ teraz wie co ma i czym jeździ a tak kupiła by wydała by kase a za miesiąc okazałoby się że silnik sie wysrał i jemu trzeba by było robić remont.andi77 pisze:Szkoda, że koleżanka postanowiła reanimować AAZ, chyba lepiej by się opłaciła wymiana silnika na TDI, albo choćby na SB
Więc moim zdaniem decyzja słuszna <ok>