[80 b3 ] Halogeny
- karol_17
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
[80 b3 ] Halogeny
Witam ,
Ostatnio nabyłem zderzak z halogenami na przód , posiadam tez przycisk w konsolę ... no ale niestety brak instalacji , i tu jest problem jak dorobić no i gdzie co i jak podłaczyc ?
Proszę o wyrozumiałość .. elektryka to nie jest moja mocna strona <ok>
Ostatnio nabyłem zderzak z halogenami na przód , posiadam tez przycisk w konsolę ... no ale niestety brak instalacji , i tu jest problem jak dorobić no i gdzie co i jak podłaczyc ?
Proszę o wyrozumiałość .. elektryka to nie jest moja mocna strona <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
na dobry poczatek proponuje zajrzec na forum czy ktos tego juz nie robil, a nastepnie wstepnie i pobieznie sie zaznajomic z tym oto schematem
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 21:57 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
karol_17 pisze:No nie znalazłem , ale mówiłem ze ja lewy jestem z tego ;p nawet nie bardzo rozumiem ten schemat ...
Schemat jest w języku angielskim. Linie łączące poszczególne elementy to przewody instalacji (kable, druty). Napisy nad nimi to ich kolory np. wht-yel (biało-żółty) z angielskiego. Te elementy na dole to włączniki (swt - switch - włącznik) na konsoli środkowej. To na górze to fragment rozłożonej na potrzeby schematu skrzynki bezpieczników, a odchodzące od niej przewody (linie) łączą się poprzez piny np. G86N numer pinu pod skrzynką bezpieczników.
Jak tego nie zrozumiesz to Cię znajdę i uduszę <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
zauwaz ze przyciski przednich i tylnych halogenow sa identyczne elektrycznie, niepamietam czy maja ozmaczenia pinow wiec kieruj sie kolorami przewodow
przewody z pinow 1, 2, 5, laczysz z tymi samymi w drugim wlaczniku
z przycisku od tylnich wyprowadzasz z 4 pinu do przycisku od przednich na 6 pin a nastepnie z tego 6 pinu masz wyjscie juz bezposrednie na swiatla przednie przeciw mgielne
to wszystko
przewody z pinow 1, 2, 5, laczysz z tymi samymi w drugim wlaczniku
z przycisku od tylnich wyprowadzasz z 4 pinu do przycisku od przednich na 6 pin a nastepnie z tego 6 pinu masz wyjscie juz bezposrednie na swiatla przednie przeciw mgielne
to wszystko
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
bo z przycisku od tylnich wyprowadzasz z 4 pinu nowy przewod do przycisku od przednich na 6 pin a nastepnie z tego 6 pinu masz wyjscie juz bezposrednie na swiatla przednie przeciw mgielne
ostatecznie mozesz go pominac, i wtedy kazde ze swiatel tyl i przod bedziesz mial niezalezny, np w orginalnej instalacji jak wlaczysz tyl to i przod sie zalacza
ostatecznie mozesz go pominac, i wtedy kazde ze swiatel tyl i przod bedziesz mial niezalezny, np w orginalnej instalacji jak wlaczysz tyl to i przod sie zalacza
- karol_17
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No tak ale jak połączyłem tak jak mi mówiłeś 1,2,5 to nawet podświetlenia nie mam .. hmm nie wiem czy jest dobry przełącznik .
Nie no ja bym chciał żeby tylko przód sam się dało włączyć ... Ale te kabelki tam są bardzo cienkie od pinu 1,2,5 hmm
Podłączyłem tak jak mówiłeś i teraz mi nie działa już przeciwmgielne z tyłu wogule , ?
Nie no ja bym chciał żeby tylko przód sam się dało włączyć ... Ale te kabelki tam są bardzo cienkie od pinu 1,2,5 hmm
Podłączyłem tak jak mówiłeś i teraz mi nie działa już przeciwmgielne z tyłu wogule , ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
no to dziwne, bo dolozenie przeciw mgielnego przycisku od przednich nic niezmienia w inst od tylnego, tylko zaraz zaraz, mam nadzieje ze nie usuwales nic z instalacji od tylnych swiatel, ja pisalem ze masz polaczyc piny 1,2,5 plus dolozenie przewodu od tylnich wyprowadzasz z 4 pinu do przycisku od przednich na 6 pin, i tam jest wyjscie na przedniekarol_17 pisze:Podłączyłem tak jak mówiłeś i teraz mi nie działa już przeciwmgielne z tyłu wogule