[80/90 B3] problem z centralnym
- bieniek1984
- Forum Audi 80
[80/90 B3] problem z centralnym
Witam mam taki problem mam z centralnym zamkiem kiedys otwieral sie z drzwi od pasazera a teraz przestal dzialac Ale drzwi normalnie sie otwieraja jak otworze je od kierowcy to wszystkie wiec nie wiem co sie dziej moze to wina silownika czy cos ??
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, 21:37 przez bieniek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nadal nie wiem jaki masz zamek...jak przekręcasz kluczyk to słychać pompkę od centralnego? u Siebie w golfie mam identyczny objaw przekręcając kluczyk w prawych zamykają się tylko drzwi pasażera nic więcej,(nie robię tego bo mam centralke na pilota i mi to nie przeszkadza. przekręcając kluczyk w bagażniku nigdy nic się nie otwierało i raczej otwierać się nie powinny drzwi tylko sama klapa. Zamień sterowniki drzwiami i będziesz wiedział czy siadł Ci sterownik. Pozdrawiam
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- lukash_ski
- Forum Audi 80
Witam podobnie jak inny kolega mam problem z centralnym pneumatycznym zamkiem w audi 80b3... chodzi o: gdy otwieram drzwi od str kierowcy to tylko je otwiera a inne nie. natomiast czasem bylo tak ze wszystko otwiera i zamyka po jakims czasie znowu tylko jedne otwiera... gdy otwieram lub zamykam od pasazera to wszystko jest ok zamyka i otwiera... ktos mowil ze wkladka zamka ale raczej to nic nie ma do tego... nie wiem i chcialbym prosic o pomoc pozdrawiam...
wkładka nie ma nic wspólnego ze sterowaniem reszty siłowników,myślę że to siłownik kierowcy, wymień i po kłopocie. ale na początek zdejmij boczek kierowcy i sprawdż czy wszystkie cięgła są na swoim miejscu jesli tak odepnij siłownik od zamka mechanicznie(tylko przewody wpiete) i wcisnij i wysuń jak zacziała zamontuj spowrotem i prawidłowo ustaw, jak nie podaj na przewód zielono-niebieski lub zółto-niebieski(kolory zależne od twojego modelu) naprzeniennie raz mase raz + jak zadziała wywal siłownik jak nie szukaj wypietego przewodu z kostki pod nogami kierowcy.
- lukash_ski
- Forum Audi 80
[quote="lukash_ski"]gdy otwieram lub zamykam od pasazera to wszystko jest ok zamyka i otwiera [quote]
[quote="lukash_ski"]drzwi juz 3 razy sprawdzalem [quote]
i nie przyszło Ci na myśl aby ręcznie wcisnąć i podnieść siłownik ?? to w nim są mikrostyki odpowiadające za sterowanie pompką a skoro od pasażera zawsze działa to pompka na 100% jest OK i szczelność też odpada. tak jak wyżej wymień siłownik lub sprawdź przewody, są trzy miejsca łączenia siłownika z pompką:
1- zaraz przy siłowniku
2- po lewej stronie pod nogami kierowcy
3- przy pompce
no chyba że masz auto po "dzwonie" to łączeń masz więcej ... dużo więcej
[quote="lukash_ski"]drzwi juz 3 razy sprawdzalem [quote]
i nie przyszło Ci na myśl aby ręcznie wcisnąć i podnieść siłownik ?? to w nim są mikrostyki odpowiadające za sterowanie pompką a skoro od pasażera zawsze działa to pompka na 100% jest OK i szczelność też odpada. tak jak wyżej wymień siłownik lub sprawdź przewody, są trzy miejsca łączenia siłownika z pompką:
1- zaraz przy siłowniku
2- po lewej stronie pod nogami kierowcy
3- przy pompce
no chyba że masz auto po "dzwonie" to łączeń masz więcej ... dużo więcej
- lukash_ski
- Forum Audi 80
wlasnie dzwi kierowcy jest tam silowniczek odlaczalem kable i ruszalem tak o... sprawdze przewody bo mialem i mobilajzer zdejmowany i moze naruszyl kturys kabel i temu tak jest... spr to w jak najszybszym czasie... samochod caly oryginal 91 ostatni wypust w 2006 sciagniety do kraju... dzieki za podpowiedzi
- lukash_ski
- Forum Audi 80