Co to za kable?? 1.9TDI 1Z
-
- Forum Audi 80
panowie ja w gardzo prosty sposob zrobiłem spokuj z tymi pekajacymi kapturkami na swiecach zarowych a mianowicie:
Zwykla wsuwke taka jak mamy przy głosnikach samochodowych i pierwsze stara swiece zarowa wziałem wkreciłem w imadło a pozniej rozgiałem blaszki na wsuwce tak abym mógł rekoma ja wcisnac na swiece.
Pozniej bierzemy kombinerki szczypce jak kto woli ja uzyłem cienkich szczypiec i zgniatamy na swiecy ladnie sie profiluje układa.
Pozniej ewentualnie delikatnie rozginami jezeli za ciasno siedza na swiecy kabel naj prosciej w swiecie podpinamy do tej ze wsuwki i po problemie koszt 1zl za 4 wsuwki a roboty duzo nie ma nie wyglada to najgorzej a zajmuje jeszcze mniej miejsca niz te fajki.pozdrawiam.
Zwykla wsuwke taka jak mamy przy głosnikach samochodowych i pierwsze stara swiece zarowa wziałem wkreciłem w imadło a pozniej rozgiałem blaszki na wsuwce tak abym mógł rekoma ja wcisnac na swiece.
Pozniej bierzemy kombinerki szczypce jak kto woli ja uzyłem cienkich szczypiec i zgniatamy na swiecy ladnie sie profiluje układa.
Pozniej ewentualnie delikatnie rozginami jezeli za ciasno siedza na swiecy kabel naj prosciej w swiecie podpinamy do tej ze wsuwki i po problemie koszt 1zl za 4 wsuwki a roboty duzo nie ma nie wyglada to najgorzej a zajmuje jeszcze mniej miejsca niz te fajki.pozdrawiam.
https://audi80.pl/19td...ego-vt21179.htm tutaj masz o podgrzewaczu wszystko jak masz org to bedzie działac jak nie to ciezko to widze tym steruje komp kiedy sie maja wyłaczyc bo jest duzy pobor chyba 15A na jedna świece
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ciecz to on ma zamiast mózgu ...bo bredzi świece do cieczy ... :shock: czego to chory ludzki mózg nie wymysli :mrgreen: było go zapytać ile te "do cieczy "kosztują ,bo coś czuje że cwaniaczek chciał cię na kasę naciągnąć,bo nie mieści mi się w głowie że można aż takie bzdury wymyślaćgornek90 pisze:Mam pytanie co do świec do podgrzewacza cieczy. To są zwykłe świece żarowe czy jakieś specjalne ?? bo jak byłem w sklepie, gość mi powiedział ze to muszą być specjalne do cieczy :evil:
Witam tak w sklepie gość powiedział bo tak jest w katalogach "dla pojazdów z elektrycznym dogrzewaniem" 0 250 201 036-dogrzewacz, 0 205 202 022 zdolna do podgrzewania wtórnego no i niestety te do cieczy znacznie drozszeMUNIOR pisze:Ciecz to on ma zamiast mózgu ...bo bredzi świece do cieczy ... :shock: czego to chory ludzki mózg nie wymysli :mrgreen: było go zapytać ile te "do cieczy "kosztują ,bo coś czuje że cwaniaczek chciał cię na kasę naciągnąć,bo nie mieści mi się w głowie że można aż takie bzdury wymyślaćgornek90 pisze:Mam pytanie co do świec do podgrzewacza cieczy. To są zwykłe świece żarowe czy jakieś specjalne ?? bo jak byłem w sklepie, gość mi powiedział ze to muszą być specjalne do cieczy :evil:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ceną :mrgreen: jest okazja żeby zedrzeć ,jak ktoś da się na to nabrać Prosty przykład ,naprawiam dogrzewacze i ogrzewania postojowe ,eberspechera ,często podnieta jest świeca żarowa ,fakt jest na 8 volt i ma troche mniejszy gwint niż zwykla swieca np.od 1,9 TD , cena nowej oczywiście kosmiczna ,bo za mniej jak za 100zł nie kupi ,nawet na allegro ,a o cenie w serwisach nawet nie napiszę :roll: .Nie wydaje mi się żeby była robiona jakąś inną technologią niż zwykła świeca żarowa za ok.20-30zł .To dlaczego kosztuje 100zł ? ano jest okazja ,to się zdziera ile wleziegornek90 pisze:a czym się mogą różnic te specjalne do cieczy do tych zwykłych ?