Witam,
Męczy mnie taki temat przy bardzo gwałtownym hamowaniu i na wiekszych nierównościach włącza mi się na minichecku kontrolka awarii hamulców, może ktoś się orientuje jaka może być przyczyna. Zwykle po chwili gaśnie sama czasem trzeba zgasić silnik i zapalić znowu i juz nie mruga. Sprawdzałem VAGiem nie ma zadnego błędu. Sam minicheck raczej sprawny bo jak mialem mało plynu chlodniczego po wymianie termostatu to zaraz sie zaświeciła kontrolka poziomu płynu.
Płynu hamulcowego odpowiedni poziom, tarcze i klocki OK, ABS działa normalnie. Generalnie nie ma problemów z hamowaniem ale jakoś mnie to męczy.
Pozdrawiam,
tazior
[B4 1Z] Włączająca się kontrolka MC Awarii Hamulców
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
MiniCheck ma jedynie poziom płynu w zbiorniczku. Kompyter nic ci nie zczyta bo to nie jest do zczytania.
Skoro poziom ok.Podejrzanie może paść na popsuty włacznik w zbiorniczku, lub uszkodzone kable z czujnika (gdzieś styka z masą).
I jeszcze jedno dlaczego łaczysz poziom płynu chłodniczego z poziomem płynem hamulcowym?
Skoro poziom ok.Podejrzanie może paść na popsuty włacznik w zbiorniczku, lub uszkodzone kable z czujnika (gdzieś styka z masą).
I jeszcze jedno dlaczego łaczysz poziom płynu chłodniczego z poziomem płynem hamulcowym?