Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] wiązka klapy bagażnika-kable.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[All] wiązka klapy bagażnika-kable.

Post autor: Pavell » 12 lut 2011, 16:24

Witam :!: :!:

Zakładam ten temat bo nie znalazłem nic podobnego a mam problem ze światłami cofania (cała reszta w klapie jest ok), z tego co wyczytałem na forum to po złączeniu dwóch pinów we wtyczce do czujnika cofania światła powinny się świecic ale nie świecą :cry: , czyli coś w wiązce jest nie tak bo bezpiecznik, żarówki, kostki i wszystkie kable w klapie są OK. Więc dzisiaj rozebrałem tą wiązkę która przechodzi z nadwozia do klapy i z tego co się zdążyłem zorientowac to:

1 kabel zielono-czarny :arrow: oświetlenie tablicy rej.
2 czarno-biały :arrow: przeciwmgielne
3 czarny :arrow: oświetlenie bagażnika
4 brązowy :arrow: chyba masa :?:
5 czerwono-czarny :arrow: światła wsteczne + obok tego kabla idzie jeszcze inny, taki cieniutki a w nim nie ma drucików lecz jakieś "włókno" nie wiem jak to inaczej nazwac :mrgreen: który jest przerwany :-/ Czy to może byc przyczyną braku świateł cofania :?: Co jeszcze mogę ewentualnie sprawdzic :?:
Bo czujnik chyba sprawny skoro po złączeniu pinów światła nadal nie jażą

Pomocy :!:
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 17:38 przez Pavell, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damian19772
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damian19772 » 12 lut 2011, 17:18

ja akurat jestem po remoncie tych wiązków i wymiana czujnika u mnie sa połaczone dwa niebieskie z paskiem i brazowy, mozesz dokladnie zobaczyc jak sciagniec obudowe czarne obudowe lamp

Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Pavell » 12 lut 2011, 17:34

damian19772 pisze:u mnie sa połaczone dwa niebieskie z paskiem i brazowy
u mnie przy lampie są te same, ale w miejscu wiązki kable są inne (grubsze) i mają iiny kolor a do tego od świateł cofania wchodzi jeszcze jeden taki cieniutki(w środku nie ma miedzianych drucików tylko jakieś "włókno"), który właśnie mam przerwany i nie wiem co z tym zrobic :-/

Awatar użytkownika
damian19772
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damian19772 » 12 lut 2011, 17:42

widocznie musi byc jakas przeróbka a sprawdz jakiego koloru masz przy czujniku

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 12 lut 2011, 21:15

ostatnio robiłem po raz drugi z wiązką i wymieniłem w końcu wszystkie kawałki tych kabli które są właśnie w tym nieszczęsnym miejscu na zgięciu i powiem ci że nie ma tam żadnego włókna czy czegoś takiego.są tam po-prostu kable i nic innego.ktoś u ciebie może już to naprawiał.sprawdź czy dalej nie ma jakiegoś normalnego kabla.powinny iść dwa kable i nic więcej...

Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Pavell » 12 lut 2011, 22:04

Jutro jeszcze sprawdzę dokładnie, a jak może byc jeszcze przyczyna braku tych świateł :?: :?: bo już nie wiem o co tu chodzi :-/

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 12 lut 2011, 22:10

przyczynami braku świateł wstecznych może być: wiązka,czujnik przy skrzyni,bezpiecznik lub żarówki...

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 13 lut 2011, 13:16

a nie róbcie tego czasem jak wam śnieg topnieje z auta :-D bo ja tak własnie naprawiałem instalacje w qupie bo mi wycieraczka nie działał, tzn. raz chodziła raz nie :-D i pare razy mi spaliło bezpiecznik. Lecz do sedna, rozerwałem izolacje i łącze kable :-D dobra połączyłem i ide sprawdzać... usiadłem do auta przekręcam kluczyk :-D i jeb wycieraczka napieprza jak głupia :!: i pełno dymy w aucie z pod tylnej kanapy :-D wypaliło mi całą instalacje, bo jeban... bezpiecznik się nie przepalił... wrrr ale na wiosne wyszabrowałem wszystko i zrobiłem na nowo i teraz hula aż miło :mrgreen: a wszystko to przez śnieg z dachu który zamienił się w wodę i zrobiło jebutne zwarcie ;-) akumulator w momencie rozładowało...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl