[B4 2.0 ABT+lpg]Zapach benzyny na wolnych obrotach na gazie.
[B4 2.0 ABT+lpg]Zapach benzyny na wolnych obrotach na gazie.
Witam!Mam w aucie nową instalację lpg ,niepokoi mnie fakt ,że śmierdzi w środku benzyną jak np.zatrzymam się na skrzyżowaniu ,jak chodzi na benzynie(przy uruchamianiu)nie śmierdzi i w czasie jazdy też nie śmierdzi .Byłem u gazownika(co zakładał mi gaz) sprawdził instalację i powiedział ,że to musi być coś z bakiem(pod auto już nie miał czasu zerknąć) ,bo w silniku wszystko OK .W takim razie dlaczego jak chodzi na benzynie to wszystko jest w porządku?Pytam na forum ,bo mój gazownik wyjechał na narty a trochę mnie to wkurza może ktoś z forumowiczów miał ten sam problem?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
ABT nie jest na gaźniku tylko na wtrysku nie są potrzebne żadne elektrozawory do odcinania BP. Powrót paliwa też nie wymaga przeróbek.piotrek 250279 pisze:gyna napisal ze ma nowa instalacje lpg.Jezeli jest to wina tych gosci co zakladali gaz to ich ingerencja w uklad paliwowy byla taka ze,przerabiali powrot paliwa do baku i montowali elektrozawor odcinajacy paliwo i szukal bym przyczyny wlasnie tam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
dokladnie tak bym zrobil wyciagnij przekaznik od pompy i jak bedzie dalej smierdzialo to sciagnij dekiel od filtra powietrza tam obok wtrysku jest powrot zobacz czy z niego sie nie leje taka kwadratowa blaszka na 4 sruby ja mialem to samo tracilem paliwo jezdrzac na gazie i przyczyna byla tam,tam jest taka membrana i zaworek jak jest stara sparcieje i puszcza pod wplywem cisnienia.aldi pisze:W ostateczności można spróbować rozwiązać problem przez przekaźnik wyłączający pompkę paliwa przy pracy na LPG.