[B4 ACE] Problem z kontrolka niedziałających świateł
[B4 ACE] Problem z kontrolka niedziałających świateł
Siema. Mam taki mały problem pali mi się cały czas na wyświetlaczu pomiędzy zegarami komunikat o niedziałających światłach właściwie są to dwa komunikaty rysunkowe. Jeden komunikat jest to rysuneczek przekreślonej żarówki a drugi jest prawie identyczny jak pierwszy z tym ze w okuł żarówki są dwa łuki domyślam się ze chodzi tu o światła stopu. Tak naprawdę nie wiem jak to mam ugryźć brak mi pomysłu słaby elektryk zemnie , a tak żeby było wszystko jasne fizycznie wszystkie światła mam sprawne
Moze ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?
Moze ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?
- 12adriatexs15
- Forum Audi 80
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
chyba znalazłem jeden z tych przekaźników jest to 281 o numerze 443 919 469 b ale jest to bardziej rozbudowany przekaźnik i nie mam on na sobie schematu i przez to nie mam pojęcia jak zmostkować piny żeby wykluczyć ten przekaźnik Może ktoś wie za co który pin w nim odpowiada?
A gdzie jest ten przekaźnik odpowiedzialny za światła z tyłu?
A gdzie jest ten przekaźnik odpowiedzialny za światła z tyłu?
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, 20:33 przez Filipek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydaje mi się ze już wiem o co w tym chodzi przewód idący od przekaźnika do Autochecka połączyłem z masa i ten komunikat z przekreśloną żaróweczką już się nie pojawia wiec wychodzi na to ze ten przekaźnik szwankuje no chyba za coś jeszcze tam mogło nawalić!?
Ale nadal nie wiem który przekaźnik odpowiada ze światła z tyłu?
Ale nadal nie wiem który przekaźnik odpowiada ze światła z tyłu?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
bezpiecznik właśnie sprawdziłem i jest ok, a ten przekaźnik do badania świateł tylnych gdzie o jest zmontowany?
O już znalazłem ten przekaźnik był tam gdzie pisał Keczy
[ Dodano: 2011-02-20, 12:04 ]
Mam kolejny problem straciłem światła stopu po tym jak majstrowałem przy tym przekaźniku właściwie to nawet nie wiem w którym momencie to się stało ale wiem ze ostatnie miejsce w którym jest przejście a jest min włącznik przy pedale hamulca(oczywiście on jest sprawny) w stronę lampy wiec na drodze bezpiecznik a włącznik jest jakaś przerwa i teraz nie wiem czy tam jest tylko wiązka czy jeszcze po drodze jest jakaś elektronika?
W którym miejscu rozchodzi się droga klaksonu z światłami stopu bo są pod jednym bezpiecznikiem a klakson działa wiec na pewno za tym połączeniem coś się stało?
[ Dodano: 2011-02-20, 15:23 ]
ajj i poradziłem sobie okazało się ze mam rozdzielony bezpiecznik stopów od klaksonu czyli same światła stopu były na 29 bezpieczniku i a bezpiecznik był spalony a żeby dojść do tego to musiałem się tak nagimnastykować ze aż mnie kręgosłup rozbolał a stary wcale nie jestem :mrgreen:
Autocheck i komunikaty zostawiałem na razie w spokoju tylko podłączyłem piny K i KS z masa żeby mi nic się nie wyświetlało ale jak będę miał troszkę więcej grosza to się to zrobi jak bóg przykazał.
O już znalazłem ten przekaźnik był tam gdzie pisał Keczy
[ Dodano: 2011-02-20, 12:04 ]
Mam kolejny problem straciłem światła stopu po tym jak majstrowałem przy tym przekaźniku właściwie to nawet nie wiem w którym momencie to się stało ale wiem ze ostatnie miejsce w którym jest przejście a jest min włącznik przy pedale hamulca(oczywiście on jest sprawny) w stronę lampy wiec na drodze bezpiecznik a włącznik jest jakaś przerwa i teraz nie wiem czy tam jest tylko wiązka czy jeszcze po drodze jest jakaś elektronika?
W którym miejscu rozchodzi się droga klaksonu z światłami stopu bo są pod jednym bezpiecznikiem a klakson działa wiec na pewno za tym połączeniem coś się stało?
[ Dodano: 2011-02-20, 15:23 ]
ajj i poradziłem sobie okazało się ze mam rozdzielony bezpiecznik stopów od klaksonu czyli same światła stopu były na 29 bezpieczniku i a bezpiecznik był spalony a żeby dojść do tego to musiałem się tak nagimnastykować ze aż mnie kręgosłup rozbolał a stary wcale nie jestem :mrgreen:
Autocheck i komunikaty zostawiałem na razie w spokoju tylko podłączyłem piny K i KS z masa żeby mi nic się nie wyświetlało ale jak będę miał troszkę więcej grosza to się to zrobi jak bóg przykazał.