[ B4 2.3 20V 7A] Pytanie o stopień sprężania
-
- Forum Audi 80
[ B4 2.3 20V 7A] Pytanie o stopień sprężania
Witam wszystkich!!!
Mam małe rozdwojenie ponieważ na forum audi Klub Polska w danych technicznych wyczytałem że stopień sprężania na tłokach wynosi 10.3 to chyba w nowym silniku a na tym forum jeden z kolegów w poście napisał że ma 13.6 a nominał ma mieć 14. Ja już nie wiem kto ma rację bo albo się zdenerwuję albo podniosę na duchu gdyż jak kupowałem swoją to miała ponad 10. Teraz muszę znowu zmierzyć jak mechanior znajdzie czas gdyż praca silnika jest strasznie nie równa i jak opisywałem we wcześniejszym poście(ok.2 miesiące temu) nie uległa poprawie mimo że wymieniłem nawet przewody WN na NGK bo lepszych nie było dostępnych. Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Mam małe rozdwojenie ponieważ na forum audi Klub Polska w danych technicznych wyczytałem że stopień sprężania na tłokach wynosi 10.3 to chyba w nowym silniku a na tym forum jeden z kolegów w poście napisał że ma 13.6 a nominał ma mieć 14. Ja już nie wiem kto ma rację bo albo się zdenerwuję albo podniosę na duchu gdyż jak kupowałem swoją to miała ponad 10. Teraz muszę znowu zmierzyć jak mechanior znajdzie czas gdyż praca silnika jest strasznie nie równa i jak opisywałem we wcześniejszym poście(ok.2 miesiące temu) nie uległa poprawie mimo że wymieniłem nawet przewody WN na NGK bo lepszych nie było dostępnych. Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 17:15 przez janek1coupe, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 JS
- Kontakt:
nie wiem jak mierzyl na jakim ale chyba nawet jak na zimnym by takie bylo to chyba na cieplym niewiele nizsze sadze ze na cieplym patrzyl raczej chyba tyle to wie:P ale jutro dopytam, co do moto doktor niemozliwe mam te auto od 6 lat:P wiem co tam jest:P a obroty faluja ale sa na zimnym na cieplym brak czuc paliwo i jest slaba jak ciepla lipa;/