Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

{b3 1,8 88r LPG } coś zapłonem

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
moric6666ziemia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

{b3 1,8 88r LPG } coś zapłonem

Post autor: moric6666ziemia » 18 lut 2011, 17:03

Mam taki problem a mianowicie zauważyłem jak przekręcę kluczyk na zapłon i nie zapalając oczywiście i wyłączam z powrotem to silnik na chwilkę zaczyna sam kręcić trwa to parę sekund .I czy to czasami nie jest wina zapłonu .Silnik jest gażnikowy nie na wtrysku Proszę o poradę :cry:

Thomson26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Thomson26 » 18 lut 2011, 17:21

Masz prawdopodobnie uszkodzoną kostkę stacyjki
Obrazek
Obrazek
koszt 30 - 40 zł. zależy od sklepu.

moric6666ziemia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: moric6666ziemia » 18 lut 2011, 18:04

O ale mnie zaskoczyłeś , bo ja myślę że to coś z zapłonem ,ale ty pewno znasz się lepiej .Ale słuchaj to moje Audi na gazie nie ma żadnej mocy ,i tak jak by chwilami chciało ale to sa tylko chwilę Pewnie coś z tym gazem nie tak ,bo na benzynie to jest ok ,ale mogło by być lepiej Może to jest moje przyzwyczajenie do BMW co sprzedałem :cry: Ale dobra sprawdzę stacyjkę ,może masz racje :-> Aha jeszcze dopowiem że rozrusznik nie kreci wtedy ,to tak jag by sam silnik dostawał zapłon

Thomson26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Thomson26 » 18 lut 2011, 22:10

W pierwszym poście napisałeś :
"Mam taki problem a mianowicie zauważyłem jak przekręcę kluczyk na zapłon i nie zapalając oczywiście i wyłączam z powrotem to silnik na chwilkę zaczyna sam kręcić trwa to parę sekund .I czy to czasami nie jest wina zapłonu ."
Wygląda na uszkodzoną kostkę stacyjki, ale oczywiście tylko się domyślam że tak może być .
Fakt możesz mieć jeszcze przestawiony zapłon ( przyśpieszony, dostaje za wcześnie iskrę i cofa tłok) sprawdź przed ustawianiem zapłonu czy zgadzają Ci się wszystkie znaki rozrządu ( bo może rozrząd jest przestawiony )
Obrazek

moric6666ziemia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: moric6666ziemia » 20 lut 2011, 12:47

Obrazek Obrazek Witam dodałem dwa zdjęcia ,bo znalazłem jeden wężyk i na gażniku jedno wolne miejsce gdzie pasuje ,i teraz zaczął lepiej chodzić ,ale zastanawia mnie że teraz nie ciągnie powietrza przez filtr ,jak zatkam go rękom to nie gaśnie ,czy to jest normalne ,a ten wężyk to idzie od serwa ,potem jest połączony z aparatem zapłonowym i jeszcze do takiego węża i jest rozgałęziony i idzie do filtra i do gażnika do takiej pompki jak widać na zdjęciu .Jedno zdjęcie jest z wężykiem ,drugie bez

[ Dodano: 2011-02-21, 07:23 ]
To nikt nie wie do czego ten wężyk jest :?: :?: :?: :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl