[1.6TD] Po swapie nie odpala
[1.6TD] Po swapie nie odpala
Witam mam taki problem
po wymianie silnika z 1.9D na 1.6TD nie moge go odpalic, problem moze lezec w tym ze pompa wtryskowa byla odkrecana i pewnie kat jest zly, jak go ustawic bez zegara aby odpalil? Poza tym jak krece rozrusznikiem to mam wrazenie ze pompa wtryskowa nie zasysa paliwa.
Dodam ze to silnik z golfa JR 70KM pompa z lda
po wymianie silnika z 1.9D na 1.6TD nie moge go odpalic, problem moze lezec w tym ze pompa wtryskowa byla odkrecana i pewnie kat jest zly, jak go ustawic bez zegara aby odpalil? Poza tym jak krece rozrusznikiem to mam wrazenie ze pompa wtryskowa nie zasysa paliwa.
Dodam ze to silnik z golfa JR 70KM pompa z lda
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Pompa się sama odpowietrzy.
Odkręcasz śrubę mocującą wąż doprowadzający ON do pompy, wkładasz w otwór lejek i wlewasz on. Będzie baaaaaaaaaaaaaaardzo powoli spływał. Możesz sobie pomóc rozpinając rozrząd i ręką kręcić za koło pasowe pompy.
Inna możliwość to odkręcasz górę pompy i z butelki do pełna wlewasz ON.
Odkręcasz śrubę mocującą wąż doprowadzający ON do pompy, wkładasz w otwór lejek i wlewasz on. Będzie baaaaaaaaaaaaaaardzo powoli spływał. Możesz sobie pomóc rozpinając rozrząd i ręką kręcić za koło pasowe pompy.
Inna możliwość to odkręcasz górę pompy i z butelki do pełna wlewasz ON.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Jest do ogarnięcia, prosta czynność.keyo pisze:Rozkrecac pompy to narazie nie chce
Kwestia wprawy.keyo pisze:za duzo meki z nalozeniem napinacza.
Może się nie odpowietrzać z powodu budowy śruby mocującej wąż doprowadzający paliwo. Odkręć tą śrubę i uzbrój się w cierpliwość oraz piwo.keyo pisze: A moge poprostu odkrecic wezyk paliwa od filtra i "domontowac" go do butelki a potem powiesic zeby ropka splynela do pompy??
Kiedyś odpowietrzałem pompę nalewając ropki w wężyk doprowadzający paliwko i dmuchałem... i tak kilka razy. Jeżeli demontowałeś pompę, to pewnie jest jeszcze powietrze w przewodach wysokiego ciśnienia... po odpowietrzeniu pompy kręcąc rozrusznikiem powinny się odpowietrzyć. Pozostaje jeszcze kwestia... czy kąt wtrysku dobrze ustawiłeś :roll:
Witam wiec tak nalalem ropy do pompy ok 0.25l weszlo, lecz dalej nie odpala. Pompe dalem jak najblizej silnika, probowalem odpalac z przyspieszaczem i nadal nic. Rozrzad tez jest raczej ok pompe na trzpien, walek rozrzadu na plaskownik, "0" na srodku okna w skrzyni,
powoli trace nadzieje ze ten silnik odpale.
Ewentualnie na necie da sie kupic ten zegar za jakies normalne pieniadze?
powoli trace nadzieje ze ten silnik odpale.
Ewentualnie na necie da sie kupic ten zegar za jakies normalne pieniadze?