[1.8 PM LPG] Dodatki do oleju
[1.8 PM LPG] Dodatki do oleju
Witam!
Czy ktoś z klubiwiczów kożystał z wynalazków typu modifikator plus, moto-doktor itp? Słyszałem i czytałem skrajnie różne opinie a jakie są wasze spostrzeżenia? Jest jakiś środek, który polecacie?
Czy ktoś z klubiwiczów kożystał z wynalazków typu modifikator plus, moto-doktor itp? Słyszałem i czytałem skrajnie różne opinie a jakie są wasze spostrzeżenia? Jest jakiś środek, który polecacie?
problem to może zbyt dużo powiedziane, ale ostatnio zauważyłem delikatne wykapy z dołu silnika (tak naprawde nie miałem jeszcze czasu żeby dokładnia się temu przyglądnąć). Autko wydala na ulice może dwie kropelki oleju podczas postoju więc jeszcze nie panikuje, ale ostatnio zmieniłem pracę i teraz niunia kręci spore przebiegi a na liczniku ma już 304 tys. Więc pomyślałem, że może warto ją zabezpieczyć przed nadmiernym zużyciem tak aby służyła jak najdłużej ; )
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
ArtisWLN, Ty zostaw ten silnik w spokoju <ok> , to tak w żartach oczywiście.
Jeśli chcesz, żeby Twój motór długo Ci służył to zmieniaj regularnie oliwę, świece, lej jak najlepszej jakości paliwo sprawdzaj okresowo olej/płyn chłodzący i po prostu jeździj .
Silnik PM to wdzięczna konstrukcja więc <ok> .
Jeśli chcesz, żeby Twój motór długo Ci służył to zmieniaj regularnie oliwę, świece, lej jak najlepszej jakości paliwo sprawdzaj okresowo olej/płyn chłodzący i po prostu jeździj .
Silnik PM to wdzięczna konstrukcja więc <ok> .
-
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Sprawdź łączenie misy olejowej z blokiem, może uszczelka jest już zmęczona .ArtisWLN pisze:problem to może zbyt dużo powiedziane, ale ostatnio zauważyłem delikatne wykapy z dołu silnika (tak naprawde nie miałem jeszcze czasu żeby dokładnia się temu przyglądnąć). Autko wydala na ulice może dwie kropelki oleju
lecieć jeszcze może z pod pokrywy zaworów (stara uszczelka) bądź uszczelniacza wałka rozrządu , to są najczęstsze miejsca wycieku oleju
Sprawdź to, może właśnie z któregoś miejsca w Twoim silniku zaczyna się sączyć olej :->
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80