nr.25 na rysunku <ok> i nie zapomnij zalać wkład olejem <ok>skoti pisze:Wkład wkładasz w kolumnę i zakręcasz to wszystko taką duża nakrętką rys.u góry nr.24jaco80 pisze:Chłopaki a ja mam takie, może głupie pytanie: Jak jest mocowany wkład amortyzatora do kolumny, chodzi o tą dolna część. Tam jest jakiś gwint? I chodzi konkretnie o B3 PM.
[b4 1.9tdi 1z]wymiana amortyzatorów - ceny
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Rozumiem że chodzi o wlanie kapki oleju pomiędzy wkład a gniazdo w McPhersonie? Resztę już kumam pozostaje skompletować części i narzędzia, no i zaczekać na pogodę. Ale już teraz widzę że impreza będzie kosztować w okolicach 5 stówek. Bo i ściągacze muszę zakupić No i geometria. Chcę kupić amorki olejowe Monroe bądź Sachs, poduszki Lemfordera. Zależy mi na komforcie, nie na twardości, będzie to dobry wybór?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
witam ponownie.rozmawiałem dziś z kumplem który pracuje w sklepie motoryzacyjnym i załatwi mi części trochę taniej więc zabieram się za kompletowanie wszystkiego.chcę wymienić wszytko z przodu oprócz sprężyn więc powiedzcie mi czy do tej listy muszę jeszcze coś dodać:
amortyzatory,odbijak,osłona,łożysko...
aha jeszcze dwie sprawy.w etce widziałem jeśli chodzi o odboje i osłony dodatkowo rozgraniczenie dla samochodów jeżdżących po złych drogach.czy to spasuje do naszych samochodów czy muszę kupić standardowe?? a druga sprawa dotyczy tego czy u nas ustawia się pochylenie koła w dole kolumny bo jak kiedyś robiliśmy z amorkami u kumpla w passacie to właśnie coś takiego było.w b4 tez tak jest czy tylko się składa wszytko tak jak było i ustawiamy zbieżność??
amortyzatory,odbijak,osłona,łożysko...
aha jeszcze dwie sprawy.w etce widziałem jeśli chodzi o odboje i osłony dodatkowo rozgraniczenie dla samochodów jeżdżących po złych drogach.czy to spasuje do naszych samochodów czy muszę kupić standardowe?? a druga sprawa dotyczy tego czy u nas ustawia się pochylenie koła w dole kolumny bo jak kiedyś robiliśmy z amorkami u kumpla w passacie to właśnie coś takiego było.w b4 tez tak jest czy tylko się składa wszytko tak jak było i ustawiamy zbieżność??
- wampir1988
- Audi 80 Klub
prawda taka że jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi ja też wlałem i nie narzekam gdyby amor umiał mówić to by powiedział czy mu cieplej czy może wygodniej a tak to nic nie mówi i nic nie wiadomo :mrgreen:kris4 pisze:no i wymieniłem jeden amorek dziś i doboje o poduche, aha i ten olej to sie wlewa czy nie do kolumny bo ja wlałem czy to zile ?