[80 B4 TDI] Problem z hamulcami
[80 B4 TDI] Problem z hamulcami
Mam taki problem z hamulcami, jak lekko nacisne hamuje dobrze czuc duze opuźnienie ale żeby zablokowało koła musze wcisnąć w podłoge i nie czuć duże oporu. Nie raz jest tak że dużo wcześniej twardnieje pedał i też blokuje koła. Po wyłączeniu silnika po 2 pompowaniach twardnieje pedał więc pompa jest ok. Czy to nie jest czasem wina pompy ABS
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2007, 14:45 przez WOJTEK26, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!!!
Podepnę się do tematu ponieważ mam pewien problem z hamulcami, mianowicie gdy podczas jazdy wcisnę pedał hamulca auto hamuję całkiem dobrze lecz nie rewelacyjnie natomiast kolejne wciśnięcia pedału powodują, że robi się on tak twardy jak na zgaszonym silniku i hamulców prawie brak. Co to może być :?: :roll:
Podepnę się do tematu ponieważ mam pewien problem z hamulcami, mianowicie gdy podczas jazdy wcisnę pedał hamulca auto hamuję całkiem dobrze lecz nie rewelacyjnie natomiast kolejne wciśnięcia pedału powodują, że robi się on tak twardy jak na zgaszonym silniku i hamulców prawie brak. Co to może być :?: :roll:
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
Miałem ten sam problem z twardniejącym hamulcem po jakimś tygodniu przestały działać pezednie hamulce ( pompa abs nie podawała płynu) po wymianie pompy działa bez zastrzerzeń koszt ok 100 zł używka z allegrosiwy23j pisze:Witam!!!
-
- Forum Audi 80
witam, mam identyczny problem jak Ty.siwy23j pisze:Witam!!!
mam pytanie, czy udało ci się naprawić te hamulce? co było przyczyną?
u siebie jak narzazie zauważyłem cieknący przewód jak na rysunku (żółta linia)
pozdro
-
- Forum Audi 80
wymieniłem ten wąż w łączący serwo z vacum pompa, zdjąłem ten przewód z serwa i ciągnie w miarę dobrze, ale hamulce bez zmian...gdzie dalej szukać ?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 15:14 przez kacperek285, łącznie zmieniany 4 razy.
kacperek 285 ja miałem taki sam problem z hamulcami. Pedał hamulca roboczego był twardy i nie chciał w ogóle hamować. Zajrzałem pod maskę i co tam? wąż ten co idzie od serwa do pompy vacum był odłączony. Opaską zaciskową przykręciłem i potem pedał hamulca pięknie chodzi i nie jest twardy
Na przepływce boscha, Audi 80 B4 1Z TDI 90KM
[ Dodano: 2011-05-07, 11:35 ]
Na przepływce boscha, Audi 80 B4 1Z TDI 90KM
-
- Forum Audi 80
dzięki za zainteresowanie moim problemem,
tylko ze u mnie z tym akurat jest ok, ponieważ po zgaszeniu silnika i ściągając ten przewód wraz z jakimś zaworkiem jednokierunkowym zaraz przy serwie robi "ssyyyk" to chyba serwo dobre.
"...powietrze znajduje się w układzie, gdy po kilkakrotnym naciskaniu pedału hamulca stawia on coraz większy opór..."
teraz kolej na wymianę płynu hamulcowego i odpowietrzanie okładu hamulcowego
tylko ze u mnie z tym akurat jest ok, ponieważ po zgaszeniu silnika i ściągając ten przewód wraz z jakimś zaworkiem jednokierunkowym zaraz przy serwie robi "ssyyyk" to chyba serwo dobre.
"...powietrze znajduje się w układzie, gdy po kilkakrotnym naciskaniu pedału hamulca stawia on coraz większy opór..."
teraz kolej na wymianę płynu hamulcowego i odpowietrzanie okładu hamulcowego