[b3 1,8 88r LPG] odłączony wężyk
-
- Forum Audi 80
[b3 1,8 88r LPG] odłączony wężyk
Pisałem już o tym ale nie dostałem żadnej odpowiedzi , napisze raz jeszcze znalazłem wężyk koło gażnika , i w gazniku jakąś pompkę i puste miejsce na wężyk Postanowiłem podłączyć go tam i o dziwo teraz lepiej chodzi odpala od razu .Ale co zauważyłem nie ciągnie powietrza przez filtr ,bo jak zatkam koniec filtra ręką to nie ma żadnej różnicy i nawet nie zaduszę go .I może mi ktoś powie czy dobrze zrobiłem z tym wężykiem .Ale nigdzie nie widzę by ten wężyk pasował Przesyłam zdjęcia jedno z wężykiem ,i bez wężyka
[ Dodano: 2011-02-21, 14:55 ]
Cy to nie ma nikogo co by odpowiedział :!: :?:
EDIT:
Kolego zwracaj uwagę na poprawną pisownie, nie używaj Caps Lock'a i wielu takich samych znaków po sobie.
[ Dodano: 2011-02-21, 14:55 ]
Cy to nie ma nikogo co by odpowiedział :!: :?:
EDIT:
Kolego zwracaj uwagę na poprawną pisownie, nie używaj Caps Lock'a i wielu takich samych znaków po sobie.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 18:40 przez moric6666ziemia, łącznie zmieniany 2 razy.
moric6666ziemia, pierwsza i podstawowa sprawa w jaki sposób możemy Ci pomóc jak nie znamy oznaczenia Twojego silnika, bo nie wypełniłeś odpowiednio profilu- nie wpisałeś oznaczenia silnika tylko jego pojemność.
A jeśli chodzi o ten wężyk to może on jest od sterowania klapką która dozuje ciepłe powietrze z rurki która idzie z nad kolektora wydechowego.
Jutro sprawdzę jak u mnie wygląda sytuacja, co prawda mam silnik PP ale gaźniki chyba mamy podobne.
P.S.
popraw tagi, powinno się w nim znaleźć oznaczenie silnika
A jeśli chodzi o ten wężyk to może on jest od sterowania klapką która dozuje ciepłe powietrze z rurki która idzie z nad kolektora wydechowego.
Jutro sprawdzę jak u mnie wygląda sytuacja, co prawda mam silnik PP ale gaźniki chyba mamy podobne.
P.S.
popraw tagi, powinno się w nim znaleźć oznaczenie silnika
-
- Forum Audi 80
Słuchaj nie wiem jaki to silnik umie tam tylko sa jakieś numery i pod 3 świecą www a dalej to na końcu silnika H i nie wiem czy to jest to czy szukać gdzie indziej .A teraz co do wężyka pisałem że założyłem go tam na tą niby pompkę ,to jak chciałem wyjechać to nie miałem sprzęgła ,normalnie pedał zassało ,wyciągnąłem ten wężyk i sprzęgło teraz jest ok .Znaczy że ten wężyk tam być nie może Ale dalej coś nie chodzi na benzynie to jeszcze idzie ale na gazie to jak muł
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
To właśnie przed tymi numerami jest oznaczenie silnika Wyczyść te miejsce przed numerami bo pod brudem nie widaćmoric6666ziemia pisze:Słuchaj nie wiem jaki to silnik umie tam tylko sa jakieś numery i pod 3 świecą www ale na gazie to jak muł
A to, że nie ''idzie'' na gazie to może być za to odpowiedzialnych wiele rzeczy.
-układ WN (wysokiego napięcia) musi być zadbany przy gazie
-zatkany filtr gazu
-zła jakość gazu
-zajechany parownik/reduktor
Kolego powiedz ile jest w dowodzie napisane kW.moric6666ziemia pisze:Słuchaj nie wiem jaki to silnik umie tam tylko sa jakieś numery
to zdecyduj się czy Ci chodzi na benzynie czy nie :?: Bo już się pogubiłem czy na benzynie Ci źle chodzi czy na gazie.moric6666ziemia pisze:Ale dalej coś nie chodzi na benzynie to jeszcze idzie ale na gazie to jak muł
do tego należy jeszcze dodać nie wyregulowaną instalację gazową.Przemo80b3 pisze:-zatkany filtr gazu
-zła jakość gazu
-zajechany parownik/reduktor
Ale to już dyskusja na inny temat, nie róbmy zamieszania.
-
- Forum Audi 80
chodzi żle na gazie ,jest słaby .Ale zastanawia mnie ten wężyk gdzie go wsadzić ,jak go wsadziłem tam w to wolne miejsce w gażniku ,co pokazałem na zdjęciu ,to nie miałem sprzęgła więc na pewno tam nie ma być .Nie wiem już nic kupiłem grata i teraz mam ,już nigdy audi :evil: a co do oznaczenia silnika to czyściłem wszystko i są tylko cyfry a litery to tylko w.w.w lub H ,zapytam raz jeszcze czy te znaki maja być :: na głowicy ,czy na bloku :?:
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80