Duże spalanie golf III
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
Duże spalanie golf III
Takiego miałem pecha życiowego ze mam tego złoma golf III 1.9TDI. 96r 90 km
Problem taki ze ropa znika kupiłem baniak 30 litrów wlałem 300km i nie ma (wskaźnik paliwa nie działa więc patrze po kilometrach.
Potem za 20zł tankowałem gdzieś 10 km zgasł wlałem 8 litrów 20 km i nie ma. Postawiłem do szpeca patrzył wycieków nie ma pompa wtryskowa mokra delikatnie. Podłączyłem pod kompa padł przepływomierz powietrza takie duże spalanie przez to może byc? Kopci delikatnie jak przycisnę przedtem tego nie było widać .
Chce szybciej zrobić i jak najszybciej sprzedać i to będzie ostatni mój VW
Problem taki ze ropa znika kupiłem baniak 30 litrów wlałem 300km i nie ma (wskaźnik paliwa nie działa więc patrze po kilometrach.
Potem za 20zł tankowałem gdzieś 10 km zgasł wlałem 8 litrów 20 km i nie ma. Postawiłem do szpeca patrzył wycieków nie ma pompa wtryskowa mokra delikatnie. Podłączyłem pod kompa padł przepływomierz powietrza takie duże spalanie przez to może byc? Kopci delikatnie jak przycisnę przedtem tego nie było widać .
Chce szybciej zrobić i jak najszybciej sprzedać i to będzie ostatni mój VW
Parametry dawki paliwa masz w normie, nic się nie poprzestawiało :?: To jest nie mozliwe by ten silnik spalał 10 litrów na setke nawet w mieście takie zużycie paliwa jest podejrzane :roll: Skoro pompa sie moczy to trzeba ja uszczelnik. Często wycieków nie widać gołym okiem, do ich wyłapania jest bardzo pomocna pompka tzw "gruszka' wpinasz w układ paliwowy i pompujesz
tak też nie można podchodzić do sprawy, ale jak kto woli, wg mnie nie marka jest tutaj winna :mrgreen:Zlosliwy_Dzin pisze:Chce szybciej zrobić i jak najszybciej sprzedać i to będzie ostatni mój VW
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak się dba ,tak się ma ten silnik nie spala więcej jak 8 litrów po mieście nawet zimąZlosliwy_Dzin pisze:Takiego miałem pecha życiowego ze mam tego złoma golf III 1.9TDI. 96r 90 km
Jak to nie ma ,a toZlosliwy_Dzin pisze: Postawiłem do szpeca patrzył wycieków nie
spierdziela ci paliwo uszczelkami pompy ,a Ty płaczesz że duzo pali ,weż chłopie ogarnij to auto ,a nie narzekasz że to złom :roll:A "Fachofcowi "proponuję wizytę u okulisty :mrgreen:Zlosliwy_Dzin pisze: pompa wtryskowa mokra delikatnie
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
ja nie będę w niego inwestował i tak w plecy prawie 4 tys a mogę wsadzić i 10 tys nikt tego nie doceni i nikogo nie interesuje że zrobione to czy tamto bo na alegro są po 3 tys <ok>
Ja chce sprzedać i już silnik jest w bardzo dobrym stanie. Ogólnie zadbany nie ze nie dbałem ale nie będę jeździł im bo nic w sobie nie ma a na ulicy po 10 takich stoi ze aż zal.pl
Potrzebny mi był do pracy ,pracy nie ma to sprzedaje :mrgreen:
Dziś kupie przepływomierz postawie do innego szpeca i niech posprawdza czy wycieków nie ma
Ja chce sprzedać i już silnik jest w bardzo dobrym stanie. Ogólnie zadbany nie ze nie dbałem ale nie będę jeździł im bo nic w sobie nie ma a na ulicy po 10 takich stoi ze aż zal.pl
Potrzebny mi był do pracy ,pracy nie ma to sprzedaje :mrgreen:
Dziś kupie przepływomierz postawie do innego szpeca i niech posprawdza czy wycieków nie ma
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
przedtem też była w takim stanie i palił normalnie a jak przez pompę to niech cieknie dalej oddam 500zł taniej a jej nie zrobię <ok>MUNIOR pisze:i tamtędy ci wycieka , ,powoli i na rozgrzanym silniku paruje ,dlatego nie zauważysz
przewody całe są
normalnie palił 6 teraz jest po minus -15 krótkie odcinki to pali 8 padł przepływomierz pali 2 więcej i wychodzi 10
-
- Forum Audi 80
e tam to jest golf nie AUDI
ja bym ci radzil naprawic wskaznik paliwa ... bo moze gdzies faktycznie masz cos nie tego i ropa ci ucieka i lepiej sprawdzic wszystko 2/3 razy
ja bym ci radzil naprawic wskaznik paliwa ... bo moze gdzies faktycznie masz cos nie tego i ropa ci ucieka i lepiej sprawdzic wszystko 2/3 razy
Ostatnio zmieniony 22 lut 2011, 16:18 przez thebarylka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
[/i][/b]Kod: Zaznacz cały
o to cho że zostałem dzisiaj oszukany
kupiłem tez przepływomierz za 120zł w moim mieście mówię do ziomka jak będzie zły to oddasz grosz? tak tak nie ma problemu podłączam pod kompa a tam to samo dzwonie czy odda grosz to nie wyzwałem nastraszyłem i oddał 90zł
I rezygnuje z naprawy dzis stawiam do lakiernika i na giełdę jadę będę handlował
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 09:03 przez Zlosliwy_Dzin, łącznie zmieniany 1 raz.