[b4 abk sedan]podnieść tył auta.jakie sprężyny????
[b4 abk sedan]podnieść tył auta.jakie sprężyny????
jakie sprężyny założyć i od czego żeby troszke tył podnieśc??
mam butle gazu w kole i jak jeszcze dwie osoby z tyłu usiadal to wogóle prawie po ziemi jade:)
mam butle gazu w kole i jak jeszcze dwie osoby z tyłu usiadal to wogóle prawie po ziemi jade:)
-
- Forum Audi 80
pawko opisywałem kiedyś na forum domowy i naprawdę sprawdzony sposób,ale ktoś mnie skrytykował że ingeruję w zawieszenie.sposób jest taki:ściągasz sprężynę,zbijasz miskę z amora na której siedzi sprężyna,docinasz z rury o średnicy amora dystans jakiej chcesz wysokości,nabijasz dystans na amora zakładasz miskę i sprężynę i gotowe.pomaga 100%
- hackthemilk
- Forum Audi 80
a jeśli ktoś ma kombi i auto jakoś dziwnie "siedzi" - ktoś poleci - coś dobrego ? aby podnieść furę?pawko81 pisze:.trzeba będzie gdzieś poszukać jakiś sprężynek od kombi:)
z kompletem "turystów" i bagażem tre tylnymi kołami o nadkola, a zastanawiałem się nad haczykiem - bedzie mus coś zrobić - inaczej lipa.
grzesiek3110, masz jakieś foto takiego patentu? :?: :idea:
Witam!
Koledzy chciałem odkopać temat.
Posiadam B4 sedana silnik ABT i chciałbym wymienić z tyłu sprężyny i może amortyzatory, ogólnie jak sprawdzałem amorki to sprawność była ok 70/75% wiec nie wiem czy te amorki zostawić czy włożyć nowe...
Główny jest problem ze sprężynami samochód bardzo nisko siedzi, możliwe ze przez LPG trochę siadły bo w bagażniku jest butla 80 litrów.
Mozę ktoś polecić co wybrać? Chce oryginalne seryjne sprężyny nie chce nic obniżać ale chciałbym kupić coś wartego uwagi wole zapłacić więcej ale mieć spokój. Zastanawiam się nad oryginalnymi używkami ale pewnie ciężko będzie znaleźć takie w dobrym stanie.
Doradzicie coś?
Koledzy chciałem odkopać temat.
Posiadam B4 sedana silnik ABT i chciałbym wymienić z tyłu sprężyny i może amortyzatory, ogólnie jak sprawdzałem amorki to sprawność była ok 70/75% wiec nie wiem czy te amorki zostawić czy włożyć nowe...
Główny jest problem ze sprężynami samochód bardzo nisko siedzi, możliwe ze przez LPG trochę siadły bo w bagażniku jest butla 80 litrów.
Mozę ktoś polecić co wybrać? Chce oryginalne seryjne sprężyny nie chce nic obniżać ale chciałbym kupić coś wartego uwagi wole zapłacić więcej ale mieć spokój. Zastanawiam się nad oryginalnymi używkami ale pewnie ciężko będzie znaleźć takie w dobrym stanie.
Doradzicie coś?
- anakonda1259
- Forum Audi 80