[b4 abk]czy to oznaka uszkodzonego amortyzatora?
[b4 abk]czy to oznaka uszkodzonego amortyzatora?
Witam.
Ostatnio nie jezdzilem autem przez jakis tydzien i dzis jadac zauwazylem ze przod od strony kierowcy jest bardzo twardy. na parkingu zauwazylem ze lewa przednia strona jest opadnieta a sprzezyna jest scisnieta na max.po jakims czasie jak samochod postal to lekko sie podnioslo.ale po przejechaniu 500m znowu to samo.zdjalem kolo sprezyna wyglada na cala i wszystko wygada jakby bylo ok. ale wydaje mi sie ze to moze byc wina amortyzatora.
mam racje? czy moze to byc cos innego.
pozdrawiam i dzieki za odp
Ostatnio nie jezdzilem autem przez jakis tydzien i dzis jadac zauwazylem ze przod od strony kierowcy jest bardzo twardy. na parkingu zauwazylem ze lewa przednia strona jest opadnieta a sprzezyna jest scisnieta na max.po jakims czasie jak samochod postal to lekko sie podnioslo.ale po przejechaniu 500m znowu to samo.zdjalem kolo sprezyna wyglada na cala i wszystko wygada jakby bylo ok. ale wydaje mi sie ze to moze byc wina amortyzatora.
mam racje? czy moze to byc cos innego.
pozdrawiam i dzieki za odp
Re: [b4 abk]czy to oznaka uszkodzonego amortyzatora?
cielakoer pisze:Witam.
zauwazylem ze przod od strony kierowcy jest bardzo twardy. na parkingu zauwazylem ze lewa przednia strona jest opadnieta a sprzezyna jest scisnieta na max.po jakims czasie jak samochod postal to lekko sie podnioslo.ale po przejechaniu 500m znowu to samo.zdjalem kolo sprezyna wyglada na cala i wszystko wygada jakby bylo ok. ale wydaje mi sie ze to moze byc wina amortyzatora.
kończy się masz racje poczekaj na roztopy bo kończy żywot lub wymień od razy, ogrzany garaż też pomoże na chwile
ps. zużyty amortyzator(gaz) tez może mieć wpływ na wysokość(minimalnie ale zawsze)