[B3/b4] Wymiana gumowych wężyków układu hamulcowego.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Chyba raczej stalowe :mrgreen:
Miedzi w B3/B4 nie było fabrycznie, ja parę lat temu jeszcze gdy Audi było w rękach ojca zmieniałem przewody hamulcowe idące do tyłu i stare były stalowe, ja zamontowałem miedziane
Węże hamulcowe Hans Pries omijać z daleka, bo to przecież jest topran a wiadomo jak jest z jakością wyrobów tej firmy. Ja mam u siebie węże firmy TRW i takie polecam, nie są za drogie a są dobre
Miedzi w B3/B4 nie było fabrycznie, ja parę lat temu jeszcze gdy Audi było w rękach ojca zmieniałem przewody hamulcowe idące do tyłu i stare były stalowe, ja zamontowałem miedziane
Węże hamulcowe Hans Pries omijać z daleka, bo to przecież jest topran a wiadomo jak jest z jakością wyrobów tej firmy. Ja mam u siebie węże firmy TRW i takie polecam, nie są za drogie a są dobre
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Także miałem taką sytuację,tylko tak podpowiem ,że jak strzeli wężyk i pedał wpadnie to szybko pompując pedałem da się jeszcze zahamować aż płyn całkowicie wyleci przez pęknięty wężyk.Zdarzyło mi się to w Grudziądzu potem do Świecia jechałem hamując tylko ręcznym.Wymiana wężyków to masakra z jednej strony jakoś poszło ,a z drugiej tak obsmykałem tą śrubkę ,że już była okrągła już miałem wizję zmiany całego metalowego przewodu ,ale mocnymi szczękami udało się odkręcić :lol: