Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.8S PM] wtrysk ?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 24 lut 2011, 16:41

Odświeżam temat ;-) mam takie pytanie czy jest możliwe że audi nie działa mi prawidłowo mi na benz. za sprawą zatartej pompki ?

Thomson26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Thomson26 » 24 lut 2011, 17:46

Pompka paliwa musi być sprawna i mieć odpowiednie ciśnienie (1,2 BAR monowtrysk) bo inaczej nie otworzy wtrysku lub będzie otwierała go nieprawidłowo co będzie powodować szarpanie silnikiem. Sprawdź jeszcze przeponę ( membranę ) regulatora ciśnienia czy nie jest uszkodzona ( jeśli jest uszkodzona nie będzie układ paliwowy trzymał ciśnienia i nawet przy dobrej pompce wtrysk nie poda paliwa ).
Obrazek

marek1700
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marek1700 » 25 lut 2011, 09:17

Kolego KoralB3, miałem ten sam problem co Ty wymieniłem sondę lambdę i było już dużo lepiej:) ale szarpanie nie przestało...wiec myślałem dalej co to może być też myślałem że to od gazu ale przedwczoraj po 3 latach użytkowania auta doszedłem co może być:)nie wiem czy u Ciebie będzie to samo mianowicie maiłem wsadzony bezpiecznik w przekaźnik od pompy paliwowej w skrzynce bezpieczników jak go wyciągnąłem przejechałem parę km na Pb nic nie szarpało:) jestem w fazie testów czy to może być to pojeżdżę trochę i zobaczę wtedy a jak to nie będzie to to spotkamy się w tym temacie i razem będziemy szukać pomocy co to może być:) ja jeździłem z tym bezpiecznikiem 3 lata...kiedy ostatnio wyczytałem na forum że ma go tam nie być. Mam nadzieje że to jest związane z Twoim jak i moim problemem:) odezwij się co i jak i czy coś Ci pomogłem :) Pozdrawiam Marek:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl