[80 b3 1.8S PM] wtrysk ?
Pompka paliwa musi być sprawna i mieć odpowiednie ciśnienie (1,2 BAR monowtrysk) bo inaczej nie otworzy wtrysku lub będzie otwierała go nieprawidłowo co będzie powodować szarpanie silnikiem. Sprawdź jeszcze przeponę ( membranę ) regulatora ciśnienia czy nie jest uszkodzona ( jeśli jest uszkodzona nie będzie układ paliwowy trzymał ciśnienia i nawet przy dobrej pompce wtrysk nie poda paliwa ).
Kolego KoralB3, miałem ten sam problem co Ty wymieniłem sondę lambdę i było już dużo lepiej:) ale szarpanie nie przestało...wiec myślałem dalej co to może być też myślałem że to od gazu ale przedwczoraj po 3 latach użytkowania auta doszedłem co może być:)nie wiem czy u Ciebie będzie to samo mianowicie maiłem wsadzony bezpiecznik w przekaźnik od pompy paliwowej w skrzynce bezpieczników jak go wyciągnąłem przejechałem parę km na Pb nic nie szarpało:) jestem w fazie testów czy to może być to pojeżdżę trochę i zobaczę wtedy a jak to nie będzie to to spotkamy się w tym temacie i razem będziemy szukać pomocy co to może być:) ja jeździłem z tym bezpiecznikiem 3 lata...kiedy ostatnio wyczytałem na forum że ma go tam nie być. Mam nadzieje że to jest związane z Twoim jak i moim problemem:) odezwij się co i jak i czy coś Ci pomogłem Pozdrawiam Marek:)