[2.6 v6 ABC] Awaria - naprawiać czy wymieniać cały silnik
[2.6 v6 ABC] Awaria - naprawiać czy wymieniać cały silnik
Głowica do wymiany czy sens jest to robic czy lepiej ślnik kupic inny ,w tym mam wymieniony rozrząd ale pewnie tpo bedzie kosztowac około 700 zł :roll: :cry:
Ostatnio zmieniony 26 lut 2011, 19:36 przez kris4, łącznie zmieniany 2 razy.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Mówimy o tej B4 z silnikiem ABC? ...Zastosuj tagi :idea:
Jeśli Twój silnik do tej pory dobrze się sprawował, pierścienie na tłokach są dobre, nie ma za dużych progów na gładziach cylindrów, dół silnika jest ok; to ja bym wolał zrobić ten silnik, a niżeli pakować się w jakiś inny motor o nie znanej kondycji i faktycznym przebiegu.
No ale to wszystko zależy od Ciebie.
Jeśli Twój silnik do tej pory dobrze się sprawował, pierścienie na tłokach są dobre, nie ma za dużych progów na gładziach cylindrów, dół silnika jest ok; to ja bym wolał zrobić ten silnik, a niżeli pakować się w jakiś inny motor o nie znanej kondycji i faktycznym przebiegu.
No ale to wszystko zależy od Ciebie.
czy taki silnik by podszedło z tą wiskozą , czy można ją odkręcic i bedzie tez działał
http://allegro.pl/audi-a4-a6-100-c4-sil ... 82737.html
http://allegro.pl/audi-a4-a6-100-c4-sil ... 82737.html
Silniczek juz czeka na wiymiane, (Z dawcą jest kolega z wysp rok 97 przejechane po milach mozna obliczyc jakies 200 000 , tak ze teraz czekam juz tylko na decyzje mechanika kiedy bedzie przekładał a tak w wolnych chgwilach cos umyje go i uszczelki powymieniam pod kopułkami zaworów puki jest na wiezku bestia . Mysile ze silnik bedzie ok za duzego wycieku nie ma wiec sie obaczy. pozdrawiam
[ Dodano: 2011-03-18, 21:40 ]
Silnik Odpalił , ale cos nie tak jest, tzn: Jak chodzi na benzynie to czy pompa powinna chodzic cały czas od paliwa , i na gazie tez mi chodzi pompa i podaje na wtryski tez paliwo i razem z gazem sie spala i dziwne bo raczje tak nie powinno byc , Byc moze ze po dłuższym odłączeniu aku tak sie dzieje i trzeba na Kompa podlączyc :->
[ Dodano: 2011-03-18, 21:40 ]
Silnik Odpalił , ale cos nie tak jest, tzn: Jak chodzi na benzynie to czy pompa powinna chodzic cały czas od paliwa , i na gazie tez mi chodzi pompa i podaje na wtryski tez paliwo i razem z gazem sie spala i dziwne bo raczje tak nie powinno byc , Byc moze ze po dłuższym odłączeniu aku tak sie dzieje i trzeba na Kompa podlączyc :->