[ALL] Polerka Felg.
No dokladnie tak bylo, jednak jesli udalo sie to zrobic w fabryce to mysle ze da rade zrobic to samemu. Moge sie myslic oczywiscie Szwagrowi schodzi dlatego, ze zostawil je brudne na poczatku zimy i tak sobie leza do tej pory :roll:konrad81 pisze:Zapewne te felgi ktore miales byly od nowosci pomalowane klarem
Pewnie ze da rade......proszkowo....keczy pisze:konrad81 napisał/a:
Polerki nie zabespieczysz, musisz o nia dbac, podobno mycie polerki plynem do "ludwik" dobrze konserwuje polerke, ja tego nie testowalem...
Da rade, tylko trzeba dojsc jakim lakierem robia to w fabryce
Fabryczna polerka po zdjeciu bezbarwnego wyglada jak plyta winylowa, chodzi mi o fakture powierzchni dlatego lakier sie czegos trzyma, polerka np. Made in Słonik :lol: daje idealnie gladka powierzchnie wiec Michale czego sie ten lakier ma trzymac :?: To tak jak bys polozyl nowy lakier na stary niezmatowany.
Nawet te fabryczne prazki nie trzymaja dobrze bezbarwnego lakieru proszkowego polozonego dlatego tak latwo w ciagu jednej zimy to poodpadalo twojemu szwagrowi, zaczyna sie od pekniec lakieru na skutek skurczenia aluminium pod wplywem mrozu, gdy woda podcieknie pod lakier i zamarznie zaczyna sie totalna destrukcja ktora jest tylko kwestia czasu.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dziś złapałem wkrętkę na polerkę felg do Hondy Civic Może nie jest to ideał, ale robiłem to jedynie ręcznie. Skradziono mi wiertarkę z garażu ;/
Robiłem to około 2 godzin i jestem zadowolony z efektu. Na aucie będzie lepiej
Felga z USA firmy Eagle, 7J16"
Papierki od 80 do 2500, pasta Autosol Metal Polish.
Robiłem to około 2 godzin i jestem zadowolony z efektu. Na aucie będzie lepiej
Felga z USA firmy Eagle, 7J16"
Papierki od 80 do 2500, pasta Autosol Metal Polish.