[B4 abk] Auto check opłaca się montować?
[B4 abk] Auto check opłaca się montować?
W moim autko mam tkzw. mini checka, przypadkiem grzebionc w gratach znalazłem zegary z auto checkiem i teraz pytanie czy jest sens go montować i co on daje. Ja posiadam 2 duże wtyczki do zegarów i jedną małą a w module AC jest wejści na tą dużą rozumiem że bez cięcia kabli i lutowania się nie obejdzie i czy po takim zabiegu napewno wszystko działa poprawnie?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Sam goły AC głównie poprawia wygląd liczników dzięki bajeranckiemu wyświetlaczowi.Rafał 20 pisze: teraz pytanie czy jest sens go montować i co on daje.
Stracisz brzęczyk przypominający o niezgaszonych światłach/radiu ale zyskasz kontrolkę rezerwy benzyny.
Do pełnie funkcji potrzebujesz modułów kontroli żarówek tylnych i przednich (można dorobić, kolega Szara80tkaTdi opisywał to na forum). Oraz pompki spryskiwacza z czujnikiem poziomu.
I jak masz odpowiednie radio to może wyświetlać częstotliwość aktualnie słuchanej stacji.
Jeśli chodzi o brzęczyk to jest coś przy tym module takiego jakby jakiś głośniczek taki metalowy z dziurką ja bym powiedział że to jest to.
Z montarzem to i t6ak bym się nie bawił bo troche zielony jestem w temacie elektroniki, a tym bardziej nieznam nikogo z mojego regionu co by takie rzeczy rezał.
Z montarzem to i t6ak bym się nie bawił bo troche zielony jestem w temacie elektroniki, a tym bardziej nieznam nikogo z mojego regionu co by takie rzeczy rezał.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Montaż jest łatwy, większość kabli łączysz kolorami z wtyczką która szła oryginalnie do mini-checka, kilka zostanie po jednej i drugiej stronie.
Te pozostałe po kostce MC zostawiasz w spokoju, ewentualnie możesz podłączy sobie do nich jakiś zewnętrzny brzęczyk.
Kable kilka kabli idących do AC łączysz z masą aby nie wyświetlał komunikatów o usterce świateł i braku płynu spryskiwacza. Będziesz miał jak wyżej napisałem, efekt wizualny + kontrolka rezerwy minus brzęczyk.
Te pozostałe po kostce MC zostawiasz w spokoju, ewentualnie możesz podłączy sobie do nich jakiś zewnętrzny brzęczyk.
Kable kilka kabli idących do AC łączysz z masą aby nie wyświetlał komunikatów o usterce świateł i braku płynu spryskiwacza. Będziesz miał jak wyżej napisałem, efekt wizualny + kontrolka rezerwy minus brzęczyk.
-
- Forum Audi 80